ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Η Christina Aguilera ξεχώρισε από μικρή ηλικία για την υπέροχη soul φωνή της που δεν μπορούσες να πιστέψεις ότι έβγαινε από ένα μικροσκοπικό κορίτσι. Αν και δεν στηρίχτηκε ποτέ στην εμφάνιση για να τα καταφέρει, το βαρύ μακιγιάζ συνόδευε κάθε της εμφάνιση.

Από 17 χρονών που η Christina Aguilera εκτοξεύθηκε στην κορυφή των ποπ τσαρτς με το «Genie in a bottle», οι εμφανίσεις της χαρακτηρίζονταν από την έντονη ποπ γκλαμ αισθητική τους, και τα δεκάδες διαφορετικά στιλ που υιοθέτησε, έγιναν πηγή έμπνευσης για πολλές νεότερες ερμηνεύτριες, όπως η Lady Gaga και η Katy Perry.

Το βαρύ μακιγιάζ και τα στιλιζαρισμένα μαλλιά ήταν το πρώτο πράγμα που τραβούσε την προσοχή, σε βαθμό να αναρωτιέται κανείς για τα πραγματικά φυσικά της χαρακτηριστικά.
Ωστόσο, μετά από 5 και πλέον χρόνια δισκογραφικής απουσίας, η Aguilera ετοιμάζεται να επιστρέψει με νέο album και μας ξανασυστήνεται – κυριολεκτικά – μέσα από τη νέα της φωτογραφηση, στην οποία στάθηκε αδύνατο να την αναγνωρίσουμε με την πρώτη ματιά!

Η ποπ σταρ φωτογραφήθηκε χωρίς ίχνος μακιγιάζ και σχεδόν αχτένιστα μαλλιά για το εξώφυλλο του περιοδικού Paper, που κανονικά οι περισσότεροι σταρ επιλέγουν για να κάνουν extra-glam φωτογραφήσεις.
Στα 37 της, η Aguilera χωρίς μακιγιάζ, δείχνει περισσότερο από ποτέ δροσερή και η εικόνα της θυμίζει σε πολλές φωτογραφίες αυτήν μίας έφηβης.

Αν και «απεριποίητη», υπάρχει κάτι το αθώο και πολύ ανάλαφρο στις φωτογραφίες της έμπειρης φωτογράφου Zoey Grossman, που συχνά καταφέρνει να αποδώσει αυτήν την εικόνα σε όσες αφήνονται στον φακό της μηχανής της.
Η θεματική φωτογράφηση περιείχε και αρκετά στοπ-καρέ της Aguilera με τις αγαπημένες της καρτουνίστικες, σχεδόν, ψεύτικες βλεφαρίδες, ωστόσο έλειπαν οι άπειρες στρώσεις fond-de-teint, contouring, shimmer, που έφταναν σε παλιότερες στιλιστικές επιλογές της τραγουδίστριας ακόμα και την υπερβολή του trance glam.

Στις ελάχιστες εικόνες που υπάρχει μακιγιάζ, περιορίζεται είτε σε χρήση έντονης σκιάς στα μάτια, είτε στη χρήση ενός έντονου κραγιόν.
Η Aguilera φαίνεται πως αποδέχεται πλέον τις χαριτωμένες φακίδες της, τις οποίες προσπαθούσε για χρόνια να κρύψει και τα λεπτά χαρακτηριστικά της αναδείχτηκαν καλύτερα χωρίς την συνήθη υπερβολή.
Η τραγουδίστρια παραδέχτηκε στην συνέντευξη πως, αυτό το στιλ σηματοδοτεί και το ύφος της νέας της μουσικής, από την οποία θα απουσιάζει η υπερβολή και οι μελωδίες θα είναι πιο «γυμνές».
Τόνισε ωστόσο πως αυτό δεν είναι τίποτα λιγότερο από μία ακόμα «μεταμόρφωση» και δεν σημαίνει ότι απαρνήθηκε για πάντα τα παιχνίδια υπερβολής στο προσωπικό της στιλ.
«Είμαι ένα κορίτσι, που της αρέσει να τραβάει την προσοχή το πρόσωπό της…» είπε χαρακτηριστικά, γελώντας, και με την καινούρια και ανεπιτήδευτη εμφάνισή της απέδειξε πως, αν και ώριμη γυναίκα πια, παραμένει κατά βάθος ένα δροσερό κορίτσι!