Αρχική MEDIA Αδιανόητη συκοφαντική επίθεση προσώπου του Epsilon, σε δημοσιογράφους!

Αδιανόητη συκοφαντική επίθεση προσώπου του Epsilon, σε δημοσιογράφους!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Είναι χωρίς αμφιβολία, από αυτά που δεν θα ήθελες ποτέ να γράψεις, όμως οι καταστάσεις, σε αναγκάζουν.
Γράφει ο Κώστας Κόκκολας
Εν έτει 2017 και την ίδια στιγμή, που, στο ελληνικό κοινοβούλιο περνά νομοσχέδιο για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, νέα άτομα που με την ιδιότητα του δημοσιογράφου, έχουν δημόσιο βήμα, προχωρούν σε ακραίες, αλλά και συκοφαντικές εκφράσεις, που παραπέμπουν σε άλλες εποχές.
Σπάνια γράφω σε πρώτο πρόσωπο, καθώς πιστεύω στις ομάδες και όχι στις μονάδες, ωστόσο, εδώ είναι προσωπικό το θέμα και ως τέτοιο θα το αντιμετωπίσω.
Το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου, δέχτηκα δημόσια, μία χυδαία και άκρως συκοφαντική επίθεση από τη δημοσιογράφο του Epsilon και της εκπομπής της Κατερίνας Καινούργιου, Δήμητρα Παυλάτου, με την οποία ΔΕΝ γνωριζόμαστε. Δεν έχουμε ανταλλάξει ούτε «χαίρω πολύ».
Με ανάρτησή της στο ανοιχτό προς όλους προφίλ της στο Facebook, η δημοσιογράφος, που είναι και διευθύντρια του ιστότοπου youweekly.gr, έγραψε τα εξής:
«Έφη Εκίζογλου Σταμάτα να τσαντίζεις τις κομπλεξικές… Γένος θηλυκού». Γένους εννοούσε προφανώς, αφού γενική είναι, αλλά μικρό το κακό.
Απαντά στο ποστ η Έφη Εκίζογλου, η οποία είναι επίσης δημοσιογράφος του ιστότοπου, με σχόλιο επίσης συκοφαντικό. «Γένους… αμφιταλαντευόμενου». Απάντηση στην απάντηση, δίνει η Παυλάτου γράφοντας: «Χχαχαχαχαχα… μπράβο… ωραία ελληνικά».
Δείτε τα ποστ:
Σωστά σκέφτεστε, «δεν γράφει πουθενά το όνομά σου».
Πράγματι, δεν το γράφει, οπότε αυτό θα μπορούσε να είναι απλά, μία χυδαία ρατσιστική στιχομυθία μεταξύ δύο δημοσιογράφων στο δημόσιο προφίλ της μίας.
Θα μπορούσε, αν δεν είχαν προηγηθεί τα παρακάτω, που κάνουν όσα γράφτηκαν, αναμφίβολα προσωπική σε εμένα συκοφαντική επίθεση.
Το χρονικό!
Την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου, αναρτήθηκε στον ιστότοπο mediamagazine.gr, του οποίου είμαι αρχισυντάκτης, θέμα με τίτλο «ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Πόσα λεφτά έδιναν στη Κωνσταντίνα Σπυροπούλου και αρνήθηκε να πάει στο Nomads;». Μεταξύ άλλων στο άρθρο αναφέρονταν τα εξής:
«Σύμφωνα με πληροφορίες του mediamagazine.gr, η παραγωγή θα έδινε στην Κωνσταντίνα 1.800 ευρώ την εβδομάδα, ώστε να αφήσει την Ελλάδα για να τρέχει στις Φιλιππίνες, χρήματα που θεώρησε λίγα για να αφήσει την ζωή της στην Ελλάδα…»
Ακολούθησε δημοσίευμα στον ιστότοπο youweekly, λίγη ώρα αργότερα, απάντηση στο δικό μας, με τίτλο, «Αποκλειστικό! Όλη η αλήθεια για την Κωνσταντίνα Σπυροπούλου και το Nomads! Tο χρήμα και το άσχημο παιχνίδι που της έπαιξαν».
Μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής:
«Είναι αλήθεια ότι γράφονται ασύλληπτα σκουπίδια στο διαδίκτυο για celebrities και όχι μόνο.
Διαβάσαμε ότι η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου αρνήθηκε να πάει στο nomads παρά τα χρήματα που της προσφέρανε. Στο Youweekly.gr και στο «Τάδε Effie» θα διαβάσετε τι ακριβώς συνέβη και θα καταλάβετε πολύ καλά το τι μπούρδες γράφονται από άσχετους δημοσιογράφους που δεν κάνουν τον κόπο να επικοινωνήσουν ούτε με την ίδια την Σωτηροπούλου αλλά ούτε και με τους ανθρώπους του καναλιού….. για τα άλλα που ακούτε ότι δήθεν η Κωνσταντίνα αρνήθηκε κάτι 1.800 ευρώ κλπ είναι απλά μύθος…»
Μετά από αυτήν την ξεκάθαρα υβριστική επίθεση στο mediamagazine.gr, θέλησα(κακώς ασχολήθηκα, ελέω παρορμητικότητας) να απαντήσω στο δημόσιο προφίλ μου στο Facebook:
«Έχω πει, «φέτος θα τα λέω όλα με ονόματα», επειδή η κατάσταση, η λάσπη και ο πόλεμος «συναδέλφων», έχουν ξεφύγει από κάθε έλεγχο, οπότε αναγκάζομαι να κάνω διαδικτυακό ξεκατίνιασμα.
Νωρίτερα, στο mediamagazine.gr, παρουσιάσαμε αποκλειστικό ρεπορτάζ που αφορούσε στην Κωνσταντίνα Σπυροπουλου. Αρκετή ώρα αργότερα, μια … «συνάδελφος» – συγγνώμη δεν την γνωρίζω παρά τα 20 μου χρονια στον χώρο, βγάζει έναν λίβελο στο youweekly, που «αδειάζει» το δικο μας ρεπορτάζ, με χαρακτηρισμούς όπως «άσχετοι δημοσιογράφοι», «μπούρδες» και αλλά τέτοια που σαφώς την χαρακτηρίζουν ως «επαγγελματία». Επιπλέον, στο «έγκυρο» «ρεπορτάζ» της, γραμμένο με γλώσσα λιμανιού κ ελληνικά προσχολικής ηλικίας, μας υποδεικνύει, πως θα έπρεπε να είχαμε επικοινωνήσει με την ίδια τη… Σωτηροπούλου!!!! Σωτηροπούλου!!!! Δηλαδή, κάποια που δεν γνωρίζει ούτε το όνομα του προσώπου για το οποίο κάνει «ρεπορτάζ» κάνει μαθήματα δημοσιογραφίας σε εμάς. Ασφαλώς γλυκιά μου και δεν τα χρειαζόμαστε και ειδικά από εσένα. Θα σου έλεγα λοιπόν, αντί να χάνεις τον χρόνο σου στο γράψιμο τέτοιων κειμένων, που ασφαλώς ΔΕΝ το έχεις, να κάνεις εντατικά ελληνικών αρχίζοντας από το «Λολα να ένα μήλο». Τέλος, αν έχεις την οποιαδήποτε ένσταση για όσα έγραψα δημόσια, πάρε με τηλέφωνο. Δεν θα δυσκολευτείς να βρεις το νούμερό μου. Σε αντίθεση με σένα, με γνωρίζουν καλά στον χώρο που μάταια προσπαθείς να εισέλθεις!».

Το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της στήλης μου στο mediamagazine.gr, δημοσιεύτηκε άρθρο μου, με τίτλο, «Τα νέα πρόσωπα των πρωινάδικων: Ποιοι σώζουν την κατάσταση και ποιοι πέρασαν αλλά δεν ακούμπησαν;».
Εκεί, ανάμεσα στα άλλα πρόσωπα που μπήκαν στα πρωινά, ήταν και αυτό της Δήμητρας Παυλάτου, που φέτος βρίσκεται στο πλευρό της Κατερίνας Καινούργιου. Έγραψα λοιπόν στο πλαίσιο της κριτικής, που δικαιούμαι να έχω, μετά από 20 χρόνια ενεργούς δημοσιογραφίας και έχοντας εργαστεί στα περισσότερα κανάλια και σε εκπομπές πρώτης γραμμής, τα εξής:
«Όσον αφορά στην άλλη περίπτωση, αυτήν της Δήμητρας Παυλάτου, πράγματι, για… περίπτωση πρόκειται!
Μετά από δύο εβδομάδες που η εκπομπή είναι στον «αέρα», απάντηση για το πώς βρέθηκε εκεί η νεαρή δημοσιογράφος, δεν μπορείς να δώσεις.
Αν δεν πρόκειται για υποχρέωση, «βύσμα» που λένε, τότε πρόκειται για πολύ κακή επιλογή του Θέμη Μάλλη, ή στα δοκιμαστικά, είχε στείλει άλλη στη θέση της.
Πώς αλλιώς να εξηγήσεις την παρουσία της σε μία εκπομπή, όταν, σχόλιο δεν έχει, όταν προσπαθεί να φανεί κάνοντας… κάτι σαν σχόλιο, αυτό δεν έχει καμία σχέση με την όποια ροή υπάρχει στην εκπομπή και όλα αυτά, με ελληνικά νηπιακού σταδίου;».
Η εν λόγω κριτική – και μόνο κριτική- βασιζόμενη σε όσα έχω δει τις δύο αυτές εβδομάδες που η κυρία αυτή, βρίσκεται στις τηλεοπτικές μας ζωές, της έπεσε βαριά και εξαπέλυσε μία ώρα αργότερα με τη βοήθεια της συνεργάτιδάς της, αυτήν τη χυδαία συκοφαντική επίθεση εναντίον μου. Ξεκάθαρα εναντίον μου, χωρίς ερωτηματικά, όπως με διαβεβαίωσε κατηγορηματικά και η δικηγόρος μου, δημόσια στο ανοιχτό προς όλους προφίλ της. *Το βράδυ της ίδιας μέρας, το έκλεισε και κατέβασε την ανάρμοστη ανάρτηση!
Η συκοφαντία όμως από ένα άτομο, που δεν έχει αντιληφθεί πως όλο αυτό, δεν ήταν μία χαζή συζήτηση με μία φίλη, στον καναπέ του σπιτιού τους, ώστε να αποκαλούν κάποιον που δεν γνωρίζουν, «αμφιταλαντευόμενου φύλου, ή «γένους θηλυκού» και «υστερικιά», παρά το ότι είναι άντρας, έγινε δημόσια.
Λίγη ώρα αργότερα, άρχισαν να μου έρχονται μηνύματα, οπότε και αντιλήφθηκα τι είχε συμβεί. Μηνύματα, που αποδεικνύουν ξεκάθαρα, πως παρά το γεγονός ότι δεν αναγραφόταν το όνομά μου, το χρονικό που εξέθεσα νωρίτερα, δεν αφήνει ερωτηματικά για τον παραλήπτη της συκοφαντίας.
Παραθέτω τρεις συνομιλίες στο inbox μου, ενδεικτικές της κατάστασης:
Επιπλέον, η λάσπη δεν περιορίστηκε στο πρόσωπό μου, αλλά υπήρξαν και παράπλευρες απώλειες.
Λίγο μετά τα ρατσιστικά και συκοφαντικά σχόλια στο δημόσιο προφίλ της Παυλάτου, ακολούθησε ανάρτηση στον ιστότοπο youweekly, που κατακεραύνωνε την Κλεοπάτρα Πατλάκη, με τρόπο χυδαίο, σεξιστικό και αναμφίβολα συκοφαντικό, που για ευνόητους λόγους δεν θα αναδημοσιεύσω.
Δεν συνδέω χωρίς λόγο, την επίθεση στο πρόσωπό μου με αυτήν στην Κλεοπάτρα Πατλάκη, καθώς, η δημοσιογράφος του ΑΝΤ1, είχε συμπεριληφθεί στην κριτική μου, αλλά είχε την ατυχία να βρίσκω την παρουσία της σε πάνελ εκπομπής, μακράν επιτυχέστερη από αυτήν της κυρίας Παυλάτου.
Τέλος, επειδή σας έχω κουράσει, έχω υπερβεί και τις 1.000 λέξεις, θα κλείσω λέγοντας πως, θα πρέπει να γίνει αντιληπτό από όλους πως οι λέξεις και οι φράσεις, δεν είναι μπούκλες, να τις αφήνουμε να ανεμίσουν όπως και όπου να’ ναι.
Η κυρία Δήμητρα Παυλάτου, εργάζεται σε έναν όμιλο όπως είναι το Epsilon, που μετά την εξαγορά του από τον επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη, αλλά και την αξιόλογη προσπάθεια του νέου διευθυντή, Δημήτρη Δημαρέλη, βαδίζει σε νέα εποχή, καθώς, σε λίγους μήνες πρόκειται να αλλάξει σημαντικά ο τηλεοπτικός χάρτης, οπότε τα πρόσωπα του καναλιού, οφείλουν να μην εκθέτουν τον σταθμό που τους έδωσε την τεράστια ευκαιρία, της καταξίωσης, εάν και εφόσον αποδείξουν πως την αξίζουν.
Επιπλέον, τόσο για την Κατερίνα Καινούργιου, όσο και για τον Θέμη Μάλλη, που έχουν δει τους κόπους τους να αποτυπώνονται στον πίνακα τηλεθέασης σημαντικά, είναι τουλάχιστον άδικο, να επισκιάζονται από ακραίες συμπεριφορές συνεργατών τους, που επειδή δεν μπορούν να δεχτούν την κριτική, εξαπολύουν δημόσια ύβρεις, με τρόπο που θα μπορούσε κάποιος να χαρακτηρίσει «ρατσιστικό».
Επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου, Κώστας Κόκκολας.