ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Ο Arnie, ένα μικρό αρμαντίλλο από το Κεντάκι, έχει κλέψει την καρδιά της διασώστριας ζώων Brigette Brouillard με τις χαριτωμένες σκανδαλιές του και την λατρεία του στο νερό και τα ντους στην μπανιέρα…

Ίσως να μην είναι η πιο… συμβατική επιλογή για κατοικίδιο, αλλά ο Arnie, ένα μικρό αρμαντίλλο 15 μηνών, βρήκε την μαμά που έχασε πολύ νωρίς στην αγκαλιά μιας διασώστριας ζώων από το δυτικό Κεντάκι των ΗΠΑ και μετατρέπει κάθε μέρα της σε… πανηγύρι με την ευφυΐα και την τρέλα του!

Η Brigette Brouillard, ιδρύτρια της οργάνωσης για την προστασία της άγριας ζωής «Second Chances Wildlife» εντόπισε τον Arnie μωρό λίγων ημερών, εγκαταλελειμμένο και σε πολύ άσχημη κατάσταση μαζί με τα δύο του αδέρφια τον Ιούνιο του 2017.
Τα μωρά ήταν πολύ αδύναμα και υποσιτισμένα και ζύγιζαν λιγότερο από 400 γραμμάρια. Με 24ωρη φροντίδα και τάισμα με ειδικό γάλα με μπιμπερό, τα δύο αδερφάκια του Arnie κατάφεραν γρήγορα να ανακτήσουν τις δυνάμεις τους και όταν μπορούσαν πλέον να επιβιώσουν μόνα τους, απελευθερώθηκαν στην άγρια φύση.

Ο Arnie όμως πάλευε καθημερινά για τη ζωή του και δεν ήταν λίγες οι φορές που πίστευαν ότι δεν θα τα καταφέρει.
Ο μικρός χρειάστηκε να παραμείνει σε θερμοκοιτίδα για πολύ καιρό, να σιτίζεται με ειδική μαλακή τροφή και να κάνει πανάκριβες εξετάσεις για διάφορα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε.
Πολύ σύντομα η Brigette πληροφορήθηκε ότι ο Arnie θα χρειαστεί διά βίου φροντίδα, γιατί έπασχε από σπάνια ασθένεια στο αίμα και δεν θα μπορούσε ποτέ να επιβιώσει μόνος του.

Είχε ήδη δεθεί μαζί του και ήταν αποφασισμένη να τον κρατήσει δίπλα της, γνωρίζοντας εξαρχής πόσο δύσκολο θα ήταν να «εκπαιδεύσει» ένα άγριο και μοναχικό από τη φύση του ζώο, στη συμβίωση με ανθρώπους και μάλιστα σε σπίτι. Ο Arnie ξεπέρασε όλες της τις προσδοκίες!
Μιας και δεν υπάρχουν τόσες διαθέσιμες πληροφορίες για την ζωή και την ιδιοσυγκρασία των μοναχικών αρμαντίλλο, πολλά θα μπορούσαν να έχουν πάει στραβά, αλλά ο μικρός, αν και σκανταλιάρης, απέδειξε πως λατρεύει τη ζωή στο σπίτι και τη νέα του μαμά! Αυτό που εξέπληξε την Brigette περισσότερο είναι πόσο έξυπνα είναι τα αρμαντίλλο.

Ο Arnie τρέχει αμέσως όταν φωνάζουν το όνομά του, στήνει «ενέδρες» στους αστραγάλους της μαμάς του για να παίξει, βουτάει στα σκουπίδια για να ανακαλύψει διάφορους «θησαυρούς», βρίσκει ενδιαφέρον σχεδόν στα πάντα, ανοίγει ντουλάπια και πόρτες και ξετρυπώνει αντικείμενα από τα πιο απίθανα σημεία με απίστευτη μαεστρία.
Με λίγα λόγια, η συμπεριφορά του δεν διαφέρει σχεδόν σε τίποτα με αυτή μίας δραστήριας, οικόσιτης γάτας!
Όμως πάνω απ΄ όλα ο Arnie λατρεύει το νερό και τα παιχνίδια κάτω από το ανοιχτό ντους και προσπαθεί να χωθεί στη μπανιέρα κάθε φορά που η Brigette κάνει μπάνιο.
Με το που ακούει κάποιον να ανοίγει τη βρύση, τρέχει σαν τρελός και προσπαθεί να σκαρφαλώσει στην μπανιέρα.

Και παρόλο που τα πόδια του δεν τον βοηθούν, έχει καταφέρει αρκετές φορές να μπει στη μόνος του μέσα, ακόμα και να ανοίξει την βρύση! Η Brigette δεν του χαλάει πια το χατίρι και τον αφήνει να απολαύσει το νερό όσο θέλει.
«Είναι ξεκαρδιστικός και πολύ έξυπνος. Πολλοί άνθρωποι δεν θα πίστευαν ότι τα αρμαντίλλο είναι τόσο ευφυή. Του αρέσει να κολυμπά στην μπανιέρα και αν τον βγάλω πριν εκείνος το θελήσει δεν είναι ευτυχισμένος. Πολύ συχνά πηδάει στη μπανιέρα ελπίζοντας πως θα υπάρχει νερό μέσα. Ξέρει πως το νερό βγαίνει από τη βρύση και μπορεί να χώσει την μύτη του εκεί. Τα στομάχια τους είναι πολύ λιπαρά, οπότε καθαρίζει πρώτα το στομάχι του και μετά κάνει τούμπες. Μοιάζει με αλιγάτορα, στην φύση ψάχνουν για λιμνούλες λάσπης και κάνουν το ίδιο πράγμα. Δεν το βαριέσαι ποτέ. Λατρεύω να τον παρακολουθώ», είπε στο The Dodo η Brigette Brouillard για την μικρή ιεροτελεστία του Arnie με την προσωπική καθαριότητα και υγιεινή.
Το μικρό αρμαντίλλο είναι η αδυναμία της Brigette. Για να είναι σίγουρη ότι δεν θα του συμβεί κάτι στην διάρκεια της ημέρας που λείπει, τον παίρνει μαζί της στο γραφείο της στην οργάνωση για την προστασία της άγριας ζωής «Second Chances», ενώ το βράδυ κοιμάται κουλουριασμένος δίπλα της μέσα σε μία μαξιλαροθήκη.

Ο Arnie λατρεύει να παίζει μαζί της και την αφήνει ακόμα να τον κρατάει και αγκαλιά. Έχει εξοικειωθεί με την παρουσία των ανθρώπων και πλέον είναι πρεσβευτής της οργάνωσης σε επισκέψεις που πραγματοποιούνται σε σχολεία και βιβλιοθήκες με σκοπό την εκπαίδευση σε θέματα διατήρησης της άγριας ζωής.
Παρόλο που οι συνθήκες τον καθιστούν αδύναμο για επιβίωση στην φύση, ο Arnie παραμένει ένα άγριο ζώο που προσπαθεί ακόμα να εγκλιματιστεί στη ζωή με τους ανθρώπους. Η παρατήρηση της συμπεριφοράς του όμως, προσφέρει πολλές και χρήσιμες πληροφορίες για ένα είδος ζώου, που ξέραμε τόσο λίγα μέχρι σήμερα.


Διαβάστε στο mediamagazine.gr:
Ανακάλυψε πως πάσχει από καρκίνο όταν η «στριμμένη» γάτα της άρχισε να ξαπλώνει τρυφερά στο στήθος της! (pics)

 

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΑΣ ΦΙΛΟ… ΕΔΩ