ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Στο άκουσμα και μόνο, της λέξης μπιφτέκια, η γευστική φαντασία μας οργιάζει, πόσο μάλλον όταν τα συγκεκριμένα είναι πιο light από ότι έχουμε συνηθίσει, αφού, αντί για χοιρινό ή μοσχαρίσιο κρέας, τα φτιάχνουμε με κιμά κοτόπουλο.
Αυτό μπορεί να μην είναι κάτι που ακούτε για πρώτη φορά, όμως το πρόβλημα όσες φορές προσπαθήσατε να φτιάξετε μπιφτέκια, με κιμά κοτόπουλου ή γαλοπούλας, ήταν η γεύση, που ψάχνατε να τη… βρείτε.

 

Η παρακάτω συνταγή, είναι βέβαιο πως θα σας αλλάξει τη γνώμη για τα άνοστα έως σήμερα, μπιφτέκια κοτόπουλου.

Υλικά

1/2 kg κιμά κοτόπουλο από όλα τα μέρη του κοτόπουλου
1 ντομάτα
1 μέτριο κρεμμύδι
1 σφηνάκι ελαιόλαδο
2 φέτες ψωμάκι (μπαγιάτικο κατά προτίμηση)
1/2 σφηνάκι γάλα
1/2 κ.γλ. ρίγανη
4-5 φύλλα φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και τα αναμιγνύουμε μεταξύ τους, αφού πρώτα έχουμε λιώσει στο μπλέντερ την ντομάτα και το κρεμμύδι και ψιλοκόψουμε τον δυόσμο.
Ζυμώνουμε όση ώρα κρίνουμε ότι χρειαστεί. μέχρι ο κιμάς μας, να πάρει αφράτη μορφή ώστε να μπορέσουμε να τα πλάσουμε, χωρίς να κολλάνε στα χέρια μας.
Αφού τα πλάσουμε ψήνουμε σε ψησταριά ή στον φούρνο, στους 180 – 200 βαθμούς για 30 περίπου λεπτά, ανάλογα με τον φούρνο.

Kαλή απόλαυση!

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΝΟΣΤΙΜΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ… ΕΔΩ