ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Η ζαχαροπλαστική είναι δημιουργία και τα Χριστούγεννα της οφείλουν, σίγουρα, πολλή από την λάμψη τους. Φέτος εκτός από τα παραδοσιακά γλυκά που στολίζουν τα τραπέζια μας, απ΄ την κουζίνα μας θα βγουν και υπέροχα, αρωματικά μπισκότα με μέλι και κανέλα, που θα στολίσουν και το δέντρο μας!

Τα μπισκότα είναι ένα από τα πιο κλασικά γλυκά των Χριστουγέννων και τα μπισκότα με μέλι και κανέλα θα γίνουν σίγουρα μία κλασική αναφορά για τις μελλοντικές σας δημιουργίες, αφού κανείς δεν μπορεί να τους αντισταθεί!

Φτιάχνονται γρήγορα και εύκολα, αλλά μπορούν να μεταμορφωθούν σε πραγματικά στολιδάκια για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι και το δέντρο μας! Το ζεστό άρωμα της κανέλας μας μεταφέρει αμέσως στη μαγεία των γιορτών και τα κάνει να ξεχωρίζουν, ενώ το μέλι τα κάνει μαλακά και αφράτα και τους χαρίζει υπέροχη υφή.
Τα απλά μπισκότα με μέλι και κανέλα μπορούν πανεύκολα να μεταμορφωθούν σε πραγματικά αριστουργήματα για το δέντρο, αν διακοσμηθούν με το κλασικό γλάσο ρουαγιάλ και λίγη δημιουργική φαντασία.

Διαβάστε στο mediamagazine.gr:
Γλάσο ρουαγιάλ για μπισκότα και γλυκά… Διακόσμηση που… «γράφει» σε κάθε περίσταση!

Χρησιμοποιώντας γλάσο ρουαγιάλ δεν θα ενισχύσετε απλά την γεύση και την εμφάνιση, αλλά θα κολλήσετε και άλλα υλικά, όπως ζάχαρη, τρούφα, πέρλες ζαχαροπλαστικής, ξηρούς καρπούς, κ.λ.π., για να τα μετατρέψετε σε αναπόσπαστο κομμάτι της διακόσμησης των Χριστουγέννων.

Διαβάστε στο mediamagazine.gr:
Χειροποίητα στολίδια που τρώγονται! Χριστούγεννα από το υλικό των ονείρων με την μαγεία της απλότητας

Εκτός από μπισκότα, με αυτή τη ζύμη μπορείτε να φτιάξετε ακόμα και χριστουγεννιάτικα σπιτάκια, φιγούρες ή ότι άλλο σχήμα θέλετε. Οι επιλογές είναι πραγματικά αμέτρητες!
Δημιουργήστε φέτος νέες εμπειρίες μαζί με τα παιδάκια σας για βοηθούς σε όλη την μαγική διαδικασία και φτιάξτε καινούριες αναμνήσεις, που θα τα συνοδεύουν για όλη τους την ζωή, τυλιγμένες στο μεθυστικό άρωμα της κανέλας και του μελιού.

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 9 λεπτά
Επιπλέον χρόνος: 2 ώρες ψυγείο, 3 ώρες για να σταθεροποιηθεί το γλάσο, 30 λεπτά διακόσμηση
Ποσότητα: περίπου 15 μέτριου μεγέθους μπισκότα

Υλικά

Για τα μπισκότα

3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
½ κούπα βούτυρο ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου
½ κούπα μέλι
½ κούπα ζάχαρη
1 αυγό
1 κ.γλ. κανέλα σκόνη
½ κ.γλ. μαγειρική σόδα
½ κ.γλ. αλάτι
¼ κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας

Για τη διακόσμηση

1 δόση γλάσο ρουαγιάλ (η συνταγή εδώ)
Ζάχαρη περλέ λευκή
Ζάχαρη περλέ χρυσή
Τρούφα λευκής σοκολάτας

Ειδικά εργαλεία

Κουπ πατ ζαχαροπλαστικής σε Χριστουγεννιάτικα σχέδια, 5 -7 εκατοστών, για μέτριου μεγέθους μπισκότα

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε σε ένα μεσαίο μπολ το αλεύρι, την κανέλα, το αλάτι και την σόδα, με ένα σύρμα, και τα αφήνουμε στην άκρη.
Χτυπάμε σε υψηλή ταχύτητα στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, με το εξάρτημα του φτερού (αναδευτήρας «Κ» ) για 4 – 5 λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσει το μίγμα.
Προσθέτουμε το αυγό, την βανίλια και το μέλι, αφήνοντας το μίγμα να ενσωματώνει κάθε υλικό πριν προχωρήσουμε στο επόμενο.
Προσθέτουμε το αλεύρι με τα υπόλοιπα στέρεα υλικά και συνεχίζουμε να χτυπάμε το μίγμα, για 3 – 4 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να σχηματίζεται η ζύμη
Καθαρίζουμε τα τοιχώματα και τον πάτο του μίξερ για να ενσωματωθούν τυχόν υπολείμματα και χτυπάμε τη ζύμη για ακόμα 1 – 2 λεπτά.
Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο και τυλίγουμε κάθε κομμάτι σε διάφανη μεμβράνη. Πατάμε με το χέρι μας να γίνει λίγο πιο επίπεδο, για να κρυώσει πιο γρήγορα, και τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες ή ακόμα καλύτερα για ένα βράδυ.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 C, κατά προτίμηση στην ένδειξη «αέρας και αντίσταση» και τοποθετούμε τη σχάρα στη μέση.
Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί στο μεγάλο ταψί του φούρνου ή σε δύο ταψιά και τα αφήνουμε στην άκρη.
Απλώνουμε λίγο αλεύρι στον πάγκο εργασίας και ανοίγουμε με τον πλάστη τη μία ζύμη, σε χοντρό φύλλο περίπου μισό εκατοστό σε πάχος.
Κόβουμε με τα κουπ πατ σε σχέδια τα μπισκότα και τα μεταφέρουμε στο ταψί. Δεν τα κολλάμε μεταξύ τους, αλλά δεν χρειάζεται να αφήσουμε και πολύ μεγάλα κενά ανάμεσά τους.
Επαναλαμβάνουμε τα ίδια βήματα και για την δεύτερη ζύμη, μέχρι να ετοιμάσουμε όλα τα μπισκότα.
Ψήνουμε τα μπισκότα για 7 – 9 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ένα ομοιόμορφο χρυσόξανθο χρώμα, προσέχοντας να μην «αρπάξουν».
Όσο είναι ακόμα ζεστά χρησιμοποιούμε ένα καλαμάκι από σουβλάκι για να ανοίξουμε τρυπούλες στην επάνω γωνία, απ’ όπου θα περάσουμε σπάγκο, αν θέλουμε να τα κρεμάσουμε ως στολίδια στο δέντρο μας.
Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν εντελώς πριν περάσουμε στη διακόσμηση.

Διακόσμηση

Γεμίζουμε μία μικρή σακούλα ζαχαροπλαστικής ή ένα μπουκάλι διακόσμησης με γλάσο ρουαγιάλ και αρχίζουμε να καλύπτουμε την επιφάνεια των μπισκότων, ξεκινώντας πρώτα από τις άκρες και σχηματίζοντας με τη λεπτή μύτη διακόσμησης ένα περίγραμμα, για να μην τρέξει το γλάσο.
Συνεχίζουμε καλύπτοντας και το εσωτερικό με γλάσο, δουλεύοντας γρήγορα για να μην στεγνώσει.
Όσο το γλάσο είναι υγρό σκορπάμε στα σημεία που θέλουμε ζάχαρη περλέ λευκή και χρυσή και τρούφα λευκής σοκολάτας.
Για να σχηματίσουμε βούλες ή λεπτές γραμμές αφήνουμε να στεγνώσει καλά το πρώτο στρώμα γλάσου. Κατόπιν, σχηματίζουμε πολύ προσεκτικά με το γλάσο μικρές κουκκίδες ή λεπτές γραμμές, χρησιμοποιώντας τη λεπτή μύτη διακόσμησης.
Πασπαλίζουμε ζάχαρη περλέ όπου επιθυμούμε και αφήνουμε το γλάσο να σταθεροποιηθεί πριν απομακρύνουμε την περίσσια ποσότητα.
Αφήνουμε τα μπισκότα για 3 τουλάχιστον ώρες στην άκρη προκειμένου να σταθεροποιηθεί εντελώς το γλάσο.
Περνάμε αν θέλουμε χρυσή κλωστή ή κορδέλα στις τρυπούλες που ανοίξαμε και κρεμάμε τα μπισκότα μας ή απλά…

Σερβίρουμε!

Συμβουλές

Κρεμάστε αυτά τα πανέμορφα και αρωματικά μπισκότα στο δέντρο ή και σε άλλες γωνιές του σπιτιού και εντυπωσιάστε την οικογένεια και τους καλεσμένους σας! Αλλά μην ξεχνάτε:
Μπορεί να μοιάζουν με πραγματικά στολίδια, αλλά τα φτιάξατε για να φαγωθούν!
Τα μπισκότα με μέλι και κανέλα δεν είναι μόνο για τα Χριστούγεννα. Μπορείτε να τα απολαμβάνετε όλο το χειμώνα και το γλυκό άρωμα τους θα σας φτιάχνει τη διάθεση!
Απλά χρησιμοποιήστε τα κλασικά σχήματα κουπ πατ ή ένα μαχαίρι για να τα κόψετε στα σχήματα που επιθυμείτε και διακοσμήστε τα με τα υλικά που θέλετε ή αφήστε τα σκέτα.
Μπορείτε να προσθέσετε και 1/2 κ.γλ ξύσμα πορτοκαλιού στη ζύμη σας ή και ¼ κ.γλ. γαρίφαλο ή μοσχοκάρυδο τριμμένο. Είναι θέμα προσωπικής γεύσης!
Φυλάξτε τα μπισκότα σε αεροστεγές δοχείο για 10 ημέρες, αν δεν τα κρεμάσετε στο δέντρο ή σε κάποιο σημείο του σπιτιού.

Καλά Χριστούγεννα!


Διαβάστε στο mediamagazine.gr:
Γεμιστά μπισκότα Linzer… Το άστρο του Βορρά φωτίζει τα Χριστούγεννα του κόσμου!

 

Διαβάστε στο mediamagazine.gr:
Soft cookies σοκολάτας… Αφράτες μπουκίτσες Χριστουγεννιάτικης μαγείας!

 

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΝΟΣΤΙΜΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ… ΕΔΩ

tarateaspoon.com