ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Η αποτρίχωση είναι συνήθως μία πονεμένη ιστορία και για τα δύο φύλα.
Οι άντρες συνηθίζουν να χρησιμοποιούν το παραδοσιακό ξυραφάκι και την κρέμα ή τον αφρό ξυρίσματος για το πρόσωπο τους και όχι μόνο. Οι γυναίκες επιλέγουν πολύ συχνά την αποτρίχωση με ξυράφι, αφού είναι αρκετά γρήγορη και σε αρκετές περιπτώσεις η μοναδική λύση. Η αποτρίχωση με κερί ή χαλάουα μπορεί να ερεθίσει τα ευαίσθητα δέρματα. Οι αποτριχωτικές κρέμες σε καμία περίπτωση δεν είναι μία ασφαλής επιλογή.
Από την Κωνσταντίνα Κόκκολα

Απολέπιση πριν την αποτρίχωση

Το ιδανικό για ένα καλό αποτέλεσμα, θα ήταν να έχει προηγηθεί η απολέπιση της περιοχής πριν από το ξύρισμα. Αυτό θα βοηθήσει τις τρίχες να βγουν καλύτερα και δεν θα εγκλωβιστούν μέσα στο δέρμα.
Καλό θα ήταν βέβαια να μην γίνουν μαζί, αλλά να έχει προηγηθεί το πήλινγκ, τουλάχιστον τρείς ώρες, για να προλάβει το δέρμα να αναπληρώσει την υγρασία που έχει χάσει και να μην ερεθιστεί.

Αν δεν έχετε κάποιο απελπιστικό προϊόν, μπορείτε να αναμείξετε κρυσταλλική ζάχαρη με λίγο ελαιόλαδο και με απαλές κυκλικές κινήσεις να αφαιρεθούν τα νεκρά κύτταρα.
Αν το δέρμα σας είναι ευαίσθητο, αντί για κρυσταλλική θα χρησιμοποιήσετε άχνη ζάχαρη, ή νιφάδες βρώμης, μαζί με το ελαιόλαδο.

Γιατί να φτιάξουμε μόνοι μας αφρό ξυρίσματος;

Η αποτρίχωση είναι κάτι το οποίο κάνουμε πολύ συχνά όλοι μας. Τα προϊόντα που θα χρησιμοποιήσουμε στο δέρμα μας είναι σημαντικό να είναι ασφαλή. Η απορρόφηση βλαβερών ουσιών θα δημιουργήσει προβλήματα μακροπρόθεσμα.
Οι αφροί ξυρίσματος και οι κρέμες έχουν κατηγορηθεί πολλές φορές ότι περιέχουν επικίνδυνες ουσίες για την υγεία και παρόλο που δεν δαιμονολογούμε προϊόντα, καλό θα ήταν να είμαστε προσεκτικοί.

Κατάλληλη για άντρες και γυναίκες

Το ξύρισμα για πολλούς ανθρώπους είναι αρκετά επώδυνο. Ο αφρός παρόλο που διευκολύνει το ξύρισμα, στεγνώνει αρκετά το δέρμα.
Η κρέμα που θα φτιάξουμε, θα κρατήσει τα επίπεδα υγρασίας, θα διευκολύνει την αποτρίχωση και η περιοχή θα μείνει ενυδατωμένη ακόμα και ώρες μετά το ξύρισμα.Το αποτέλεσμα θα είναι βελούδινο και χωρίς ερεθισμούς.

Πως θα φτιάξουμε την κρέμα ξυρίσματος

Υλικά
4 κουταλιές της σούπας ακατέργαστο shea butter
4 κουταλιές της σούπας μη επεξεργασμένο λάδι καρύδας
3 κουταλιές της σούπας αμυγδαλέλαιο ή ελαιόλαδο
6-7 σταγόνες αιθέρια έλαια της επιλογής σας (εντελώς προαιρετικά, είναι για το άρωμα)
Τα υλικά θα τα βρείτε σε όλα τα καταστήματα με βιολογικά προϊόντα, άλλα μπορείτε να τα ζητήσετε και από το φαρμακείο της γειτονιάς σας. Το κόστος τους είναι χαμηλό και θα σας εξασφαλίσουν ποσότητα για αρκετές χρήσεις.
Εκτέλεση

Λιώνετε το shea butter και το λάδι καρύδας σε χαμηλή θερμοκρασία, με τη διαδικασία του μπεν μαρί. Στη συνέχεια προσθέστε το αμυγδαλέλαιο ή το ελαιόλαδο και ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί .
Ρίξτε το σε ένα μεγάλο μπολ και αφήστε το να σταθεροποιηθεί στο ψυγείο. Χρησιμοποιήστε ένα μίξερ για να το αφρατέψετε και να το κάνετε να έχει υφή σαν αυτή μιας κρέμας ξυρίσματος. Φυλάξτε το σε αεροστεγές αποστειρωμένο δοχείο.
Απλώστε στο δέρμα την ποσότητα που χρειάζεται, όπως θα κάνατε με έναν αφρό και ξυριστείτε.

Προσοχή: Το προϊόν είναι λιπαρό και θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, στην περίπτωση που το εφαρμόσουμε στις γάμπες να μην γλιστρήσουμε.