ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Δεν θα περίμενε κανείς πως το ελαιόλαδο μπορεί να ταιριάξει σε ένα επιδόρπιο με απαλή γεύση, όπως η μους, χωρίς να καλύψει όλες τις υπόλοιπες γεύσεις, αλλά γίνεται! Εδώ εξάλλου δεν μιλάμε για μία τυπική μους αλλά για έναν δυναμίτη γεύσης με πλούσια και κρεμώδη υφή!
Η ισορροπία που δημιουργούν τα καλά υλικά σε ένα γλυκό είναι το κλειδί. Πρώτης ποιότητας μαύρη σοκολάτα και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, συνδυάζονται αρμονικά και παντρεύουν τη γαλλική ζαχαροπλαστική με τους θησαυρούς της ελληνικής γης, σε έναν γάμο που θα σας μείνει αξέχαστος!
Αυτή η εύκολη και γρήγορη έχει μία πολύ πλούσια και κρεμώδη γεύση που ταιριάζει με όποια υλικά επιλέξετε να την σερβίρετε.
Η έλλειψη της κρέμας γάλακτος την κάνει πιο ελαφριά από άποψη θερμίδων και τα ισχυρά αντιοξειδωτικά του ελαιολάδου και της σοκολάτας υγείας την καθιστούν μία επιλογή που η καρδιά σας θα αγαπήσει! Ευτυχώς γιατί θα χτυπήσει λίγο πιο γρήγορά…
Όσοι την δοκίμασαν την λάτρεψαν για την απροσδόκητα μαγική της γεύση!
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Μερίδες: 6

Υλικά

285 γρ. σοκολάτα με 72% κακάο ψιλοκομμένη
8 μεγάλα αυγά
¾ κούπας ζάχαρη
½ κούπα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Ξύσμα από 1 μικρό πορτοκάλι (προαιρετικό)
1 κ.γλ. στιγμιαίος καφές
2 κ.σ. βραστό νερό
Μία πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

Σε ένα μέτριο μπολ βάζουμε την σοκολάτα και την τοποθετούμε σε μπεν μαρί ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει εντελώς. Την αφήνουμε στην άκρη να πέσει η θερμοκρασία.
Διαλύουμε τον καφέ στις δύο κουταλιές νερό.
Χωρίζουμε προσεκτικά τους κρόκους των αυγών από τα ασπράδια. Τοποθετούμε τους κρόκους σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε την ½ κούπα ζάχαρης (κρατάμε το άλλο ¼ για τα ασπράδια).
Χτυπάμε με το μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει το μίγμα. Αρχίζουμε να προσθέτουμε σταδιακά το ελαιόλαδο, χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα, μέχρι να ομοιογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Προσθέτουμε το αλάτι, το διάλυμα καφέ και το ξύσμα πορτοκαλιού, αν το χρησιμοποιήσουμε. Μόλις ανακατευτούν, αρχίζουμε να προσθέτουμε την λιωμένη σοκολάτα συνεχίζοντας το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα.
Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα ασπράδια και την υπόλοιπη ζάχαρη και χτυπάμε με το μίξερ, μέχρι να σχηματίζονται σταθερές κορυφές.
Ρίχνουμε το 1/3 της μαρέγκας στο σοκολατένιο μίγμα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενοποιηθούν και να μην υπάρχουν σβόλοι αδιάλυτης μαρέγκας.
Αδειάζουμε όλο το σοκολατένιο μίγμα μέσα στην υπόλοιπη μαρέγκα και «διπλώνουμε» με γρήγορες κινήσεις το μίγμα με μία σπάτουλα, μέχρι να ανακατευτούν όλα τα υλικά πολύ καλά.
Αδειάζουμε τη μους σε 6 μπολάκια ή ποτήρια και καλύπτουμε το καθένα με διάφανη μεμβράνη. Τοποθετούμε στο ψυγείο για μερικές ώρες.
Σερβίρουμε με υλικά της αρεσκείας μας.

Συμβουλές

Είναι προτιμότερο να βγάλετε την μους από το ψυγείο ένα τέταρτο πριν την σερβίρετε.
Μπορείτε αν θέλετε να αλλάξετε το ξύσμα πορτοκαλιού με ξύσμα λεμονιού ή με κοπανισμένη μαστίχα.
Η μους αυτή είναι πολύ πλούσια σε γεύση και υφή και ταιριάζει υπέροχα με ξηρούς καρπούς. Δοκιμάστε να την σερβίρετε με φιστίκια Αιγίνης που θα χτυπήσετε με μία κ.γλ. χοντρό αλάτι στο μίξερ και θα εκπλαγείτε από το απρόσμενο ταίριασμα και την ισορροπία των γεύσεων!
Κλεισμένη σε αεροστεγές δοχείο με την επιφάνεια καλυμμένη με διάφανη μεμβράνη, μπορεί να μείνει στο ψυγείο ως και μία εβδομάδα ή στην κατάψυξη μέχρι και ένα μήνα.

Καλή απόλαυση!


Διαβάστε στο mediamagazine.gr:
Μους μόκα… Ο παράφορος έρωτας της σοκολάτας με τον καφέ!

 

Διαβάστε στο mediamagazine.gr:
Dip κρέμας tiramisu μέσα σε 5΄ λεπτά! Μία αμαρτία να… την φας στο ποτήρι!

 

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΝΟΣΤΙΜΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ… ΕΔΩ

epicurious