Αρχική MEDIA Γιατί το Nomads δεν έκανε το μεγάλο «μπαμ»; Πώς το μεγάλο «όπλο»...

Γιατί το Nomads δεν έκανε το μεγάλο «μπαμ»; Πώς το μεγάλο «όπλο» στράφηκε εναντίον του;

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Το πολύαναμενόμενο Nomads εδώ και δέκα μέρες, αποτελεί τηλεοπτική πραγματικότητα. Οι τρεις ομάδες από το νησί Palawan, δίνουν καθημερινά τη μάχη επιβίωσής τους και μαζί τους και ο ΑΝΤ1, τη δική του, για την επικράτηση στην τηλεθέαση.

Από τον Κώστα Κόκκολα
Μόνο σκληρή μπορεί να χαρακτηριστεί αυτή η μάχη και σε καμία περίπτωση «περίπατος», όπως είχε συμβεί – κατά λάθος – με το Survivor στον ΣΚΑΪ. Μπορεί τα νούμερα – αν τα δεις μόνα τους- να είναι αρκετά καλά, όμως σε καμία περίπτωση, δεν είναι αυτά που περίμενε, ούτε ο ΑΝΤ1, ούτε και ο ανταγωνισμός. Κι αν οι «απέναντι» αναπνέουν πιο ανακουφισμένοι από την έως τώρα πορεία του ριάλιτι επιβίωσης, εκτιμώ πως δεν συμβαίνει το ίδιο και στον ΑΝΤ1.

Τι μπορεί να φταίει όμως, που τα νούμερα κυμαίνονται σε ποσοστά κοντά στο 22-25% και δεν έκαναν ακόμα τη διαφορά; Το Nomads στις δύο εβδομάδες που παίζει «απέναντι» από το «Τατουάζ», τα έχει βρει σκούρα, αφού βρέθηκε πίσω του. Από την άλλη και το… κουρασμένο «The Voice», χτυπάει το ριάλιτι στα ίσια.

Ας επιχειρήσουμε ένα κάπως βιαστικό(χρονικά) crash test, ανάμεσα σε Nomads –Survivor.

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως το Nomads, έχει καλύτερο – επί συνόλου – στήσιμο και δομή από το Survivor, που του πήρε κανένα δίμηνο να βρει τον… εαυτό του.
Επιπλέον, όπως και οι τηλεθεατές έχουν αναγνωρίσει, το Nomads, έχει πιο εντυπωσιακά αγωνίσματα, από εκείνα του Survivor.
Επιλογή παικτών: Χωρίς ουσιαστικές διαφορές οι μεν από τους δε. Η όποια προτίμηση θεωρώ πως έχει υποκειμενικό χαρακτήρα, άνευ σημασίας.

Εικόνα: Εξωτική – εντυπωσιακή και στις δύο περιπτώσεις, με καλύτερη φωτογραφία και αποτύπωση στο «γυαλί», σαφώς υπέρ του Nomads.
Παρουσίαση: Σαφώς Αρναούτογλου – Τανιμανίδης δεν μπορούν να συγκριθούν, καθώς η εμπειρία του Γρηγόρη δεν μπορεί να παίξει επί ίσοις με του Σάκη. Επιπλέον, η συμμετοχή του Τανιμανίδη στην πλοκή, συγκριτικά με αυτήν του Αρναούτογλου, είναι η μέρα με τη νύχτα.

Το διαφορετικό που θα παρουσίαζε το Nomads σε σχέση με ό,τι είχαμε δει στο Survivor, ήταν η ομαδικότητα στα αγωνίσματα, εξού και το όνομα «Νομάδες». Θεωρώ πως αυτή η διαφορετικότητα, είναι αυτό που φταίει.
Ο λόγος πολύ απλός. Ο τηλεθεατής, αδυνατεί να εκφραστεί. Δεν μπορεί να έχει ξεκάθαρο συναίσθημα, άρα και να κολλήσει. Δεν μπορεί να «μισήσει», ούτε να «αγαπήσει». Με απλά λόγια, δεν μπορεί να… ταυτιστεί με τηλεοπτικό ήρωα.

Λείπει ο Ντάνος, όχι ως φυσική παρουσία, άλλα ως έννοια.
Στο Survivor το κοινό περίμενε να δει Αγγελόπουλο με Πρίαμο στον στίβο μάχης. Μπουλντόζα με Κολιδά. Στο Nomads αυτό δεν υπάρχει. Δεν είναι σαφείς οι αγώνες, δεν έχουν πρόσωπο.
Φυσικά αυτό, είναι κάτι που μπορεί να αλλάξει και εκτιμώ πως η τεράστια γνώση τόσο του ΑΝΤ1, όσο και της ομάδας που τρέχει το παιχνίδι σε Ελλάδα και Φιλιππίνες, αυτό το μήνυμα του κοινού το έχει πιάσει, οπότε οι διορθωτικές κινήσεις, δεν θα αργήσουν.

Πάντως, είναι ακόμη αρκετά νωρίς. Χρόνος, γνώση και υποδομές, υπάρχουν, οπότε σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να πούμε πως η κατάσταση έχει ξεκαθαρίσει!
Οψόμεθα λοιπόν!