ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Αυτή δεν είναι μία κακή είδηση, αλλά μία είδηση για τα… κακά! Κουτιά υγιεινής για σκύλους που θα προτρέπουν τους συνοδούς τους να είναι πιο συνεπείς με την περισυλλογή περιττωμάτων, τοποθέτησε σε κεντρικά πάρκα και πλατείες ο δήμος Αμαρουσίου!

Ο δήμος Αμαρουσίου Αττικής συνέχισε τη δράση ευαισθητοποίησης των δημοτών του, να μαζεύουν τις ακαθαρσίες των σκύλων τους στην βόλτα, μία πρωτοβουλία που είχε αρχίσει το 2010 με την τοποθέτηση 50 κάδων με καπάκι, για αυτήν ακριβώς τη δουλειά, σε καίρια σημεία της πόλης.

Αυτή τη φορά η δημοτική αρχή φιλοδοξεί να δώσει ένα ακόμα κίνητρο στους ασυνεπείς δημότες, ή ένα… χέρι βοηθείας στους ξεχασιάρηδες, αφού τα κουτιά υγιεινής που τοποθετήθηκαν, προσφέρουν χαρτονένια φαρασάκια μίας χρήσης για την περισυλλογή των περιττωμάτων.
Μέχρι στιγμής έχουν τοποθετηθεί 9 συνολικά κουτιά σε κεντρικά πάρκα και πλατείες, όπως αυτή του Η.Σ.Α.Π. και, όπως ενημερώνει το δελτίο τύπου, ο αριθμός τους θα αυξηθεί σταδιακά για να καλυφθούν κι άλλες περιοχές.

Προς το παρόν κουτιά υγιεινής με τα ειδικά φαρασάκια, «No Kaka», μπορείτε να αναζητάτε στα εξής σημεία:
– Σταθμός Η.Σ.Α.Π. (2)
– Πάρκο Κυπρίων Αγωνιστών
– Πλατεία Ελευθερίας
– Πάρκο Πλουτάρχου & Χαϊμαντά
– Πάρκο Ψαλιδίου
– Πάρκο Ηρώδου Αττικού
– Πάρκο Αγ. Ιωάννη, Κ.Α.Τ.
– Πλατεία Νέας Λέσβου
Θα πρέπει να διευκρινίσουμε πως η περισυλλογή των περιττωμάτων των δεσποζόμενων ζώων, δεν είναι μόνο θέμα σεβασμού προς τους συμπολίτες μας και το αστικό περιβάλλον, αλλά και υποχρέωση των συνοδών σκύλων, βάσει της ελληνικής νομοθεσίας.

Στην αντίθετη περίπτωση, οι παραβάτες επιβαρύνονται με πρόστιμο ύψους 100 ευρώ (Νόμος 4039/2012, Άρθρο 5.1.στ’).
Μένει να φανεί, αν η επιχείρηση καθαριότητας του δήμου Αμαρουσίου θα τηρήσει τη δική της υποχρέωση προς το φιλόδοξο αυτό πρόγραμμα, ανανεώνοντας καθημερινά τα – ομολογουμένως ευρηματικής ονομασίας! – χάρτινα φαρασάκια μίας χρήσης «No kaka».
Φυσικά, θα πρέπει να φροντίσουν και οι δημότες να μην βανδαλίσουν τα κουτιά ή να… κλέβουν χωρίς λόγο τα φαρασάκια! Χωρίς αυτές τις δύο προϋποθέσεις, το εγχείρημα θα είναι και ανεπιτυχές και σπατάλη χρημάτων που θα κάλυπταν άλλες ανάγκες.


Διαβάστε στο mediamagazine.gr:
Αγαπάς τον σκύλο σου; Απόδειξέ το! Η επιστήμη σου δείχνει τους τρόπους…

 

Διαβάστε στο mediamagazine.gr:
10 λάθη που κάνεις σίγουρα στη βόλτα με το σκύλο σου!

 

 

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΑΣ ΦΙΛΟ… ΕΔΩ