ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Οι διάφανες πούδρες υπόσχονται ένα φυσικό αποτέλεσμα, αφού η πούδρα αυτό που πρέπει να κάνει, είναι να σταθεροποιήσει το μακιγιάζ, να αφαιρέσει τη γυαλάδα και όχι να δημιουργήσει ένα σκληρό αποτέλεσμα που μοιάζει με μάσκα.

Γράφει η κωνσταντίνααθανασίου
Συνήθως η πούδρα σε σκόνη, την οποία εφαρμόζουμε με πινέλο δίνει πιο φυσικό αποτέλεσμα, με τις κόμπακτ που χρησιμοποιούμε με σφουγγάρι, μένει αρκετή πούδρα στο πρόσωπο.
Πούδρα όμως μπορούμε να φτιάξουμε μόνες μας με απόλυτα φυσικό τρόπο, είτε γιατί μας τέλειωσε η δική μας, ή ακόμα χειρότερα μας έπεσε από τα χέρια και σκόρπισε στο πάτωμα (αυτό είναι όντως τραγικό να συμβεί την ώρα που βάφεσαι), ή απλά γιατί θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε κάτι πιο οικολογικό για το μακιγιάζ.

Θα χρειαστούμε…

Κορν φλάουρ
Κακάο
Βαζάκι για να την βάλουμε

Πως φτιάχνεται…

Το κορν φλάουρ το έχουμε περάσει από το σουρωτήρι το βάζουμε στο βαζάκι και προσθέτουμε λίγο κακάο. Κουμπώνουμε το καπάκι και ανακινούμε καλά το βάζο να ανακατευτούν τα υλικά.
Προσθέτουμε κακάο μέχρι να πετύχουμε την απόχρωση που θέλουμε, αλλά δεν χρειάζονται υπερβολές γιατί δεν θέλω να σκουρύνει πολύ. Μπορεί να προστεθεί επίσης κανέλα και κουρκουμάς για την απόχρωση.
Η διάφανη πούδρα είναι έτοιμη, με τη βοήθεια του πινέλου περάστε την στο πρόσωπο, δεν είναι καλυπτική πούδρα, αλλά σταθεροποιεί το μακιγιάζ και κυρίως δεν έχει χημικά.