ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Πρώτο στη λίστα κατάταξης των πιο δημοφιλών προορισμών παγκοσμίως για ρομαντικό μήνα του μέλιτος, ψηφίστηκε ελληνικό νησί που συγκέντρωσε την προτίμηση των χρηστών διαδικτυακής πλατφόρμας ανάμεσα σε 93 άλλους προορισμούς διεθνούς ακτινοβολίας!

Στην λίστα με τους καλύτερους προορισμούς για ταξίδι του μέλιτος παγκοσμίως κατάφερε να σκαρφαλώσει η Σαντορίνη, που άφησε πίσω της το Παρίσι στη 2η θέση, με αισθητή διαφορά ψήφων και τρίτη, την εξωτική Χαβάη!

Την ψηφοφορία διεξήγαγε online η αμερικανική πλατφόρμα διαμόρφωσης απόψεων και καταγραφής της κοινής γνώμης, Ranker.com, στοιχεία της οποίας χρησιμοποιούνται πολύ συχνά για εμπορικούς ή διαφημιστικούς σκοπούς.
Η κατάταξη προκύπτει από τις προτάσεις ταξιδιωτών που είτε επισκέφτηκαν αυτούς τους προορισμούς και εκφράζουν την προσωπική τους προτίμηση, είτε ένα ταξίδι του μέλιτος σε κάποιο από αυτά τα σημεία του χάρτη αποτελεί όνειρο ζωής για εκείνους.

Σε αυτήν τη λίστα χαρακτηριστικά, η Σαντορίνη συγκέντρωσε το 32% των ψήφων 2.000 χρηστών αποκομίζοντας 538 θετικές ψήφους, έναντι 196 αρνητικών.
Εκτός από την Σαντορίνη όμως, ελληνικά νησιά συναντάμε και σε άλλα σημεία της λίστας, όπως και την Ελλάδα γενικά, ως αγαπημένο προορισμό για ένα ρομαντικό μήνα του μέλιτος.

Η χώρα μας έρχεται πρώτη στην παγκόσμια κατάταξη με την Σαντορίνη, αλλά και αναλογικά πρώτη στις προτιμήσεις των επισκεπτών για την Ευρώπη, καθώς κρατάει συνολικά 5 θέσεις από τις συνολικά 93 της λίστας.
Τόσες έχει και η γειτονική Ιταλία, της οποίας όμως οι περιοχές εμφανίζονται από την 4η θέση και κάτω και έρχεται έτσι 2η σε κατάταξη.

Η λίστα των 10 πιο δημοφιλών προορισμών

1. Σαντορίνη (Ελλάδα – Ευρώπη)
2. Παρίσι (Γαλλία – Ευρώπη)
3. Χαβάη (Αμερική – Η.Π.Α.)
4. Βενετία (Ιταλία – Ευρώπη)
5. Νησιά Μπόρα – Μπόρα (Γαλλική Πολυνησία)
6. Καουάι (Σύμπλεγμα της Χαβάη – Αμερική)
7. Νέα Ζηλανδία (Ωκεανία)
8. Μάουι (Σύμπλεγμα της Χαβάη – Αμερική)
9. Νησιά Φίτζι (Ωκεανία)
10. Εδιμβούργο (Σκωτία – Ευρώπη)
Πολύ κοντά στην δεκάδα και πιο συγκεκριμένα στην 13η θέση, των καλύτερων προορισμών παγκοσμίως για ταξίδι του μέλιτος, συναντάμε την Κρήτη και δύο θέσεις πιο κάτω την Μύκονο, που έρχεται 15η, άλλα προηγείται από την ακριβώς επόμενη Μαδρίτη, που είναι και η μοναδική περιοχή της Ισπανίας στη λίστα.
Αντίστοιχα, στη θέση 40 εμφανίζεται η Ελλάδα, ως προτεινόμενος προορισμός γενικά, και τέλος στην θέση 88 βρίσκουμε την Κέρκυρα.

Η ψηφοφορία του ranker.com είναι πάντα ανοιχτή και τα δεδομένα της μπορούν να αλλάζουν, ανάλογα με τις προτιμήσεις όσων ψηφίζουν online τους αγαπημένους τους προορισμούς.
Ωστόσο η παρουσία ελληνικών περιοχών ξεπερνάει κατά πολύ αυτές άλλων, πολύ δημοφιλών, ταξιδιωτικών προορισμών του Ευρωπαϊκού χώρου που έχουν μία μόνο εμφάνιση στην λίστα κατάταξης.
Τέτοιες περίπτωσεις είναι αυτές της Ισπανίας και της Γαλλίας, που σαν χώρες ηγούνται στον παγκόσμιο τουρισμό, με πολλές περιοχές τους να συγκεντρώνουν εκατομμύρια επισκεπτών κάθε χρόνο, αλλά δεν καταφέραν να κερδίσουν τις καρδιές των νεόνυμφων.