ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Αφράτη ζύμη με αρωματική σάλτσα, χωριάτικο λουκάνικο, πιπεριά και μανιτάρια και τυρί που λιώνει ηδονικά… Ξεχάστε αυτά που ξέρατε, η πιο νόστιμη εκδοχή της πίτσας είναι τα ρολάκια πίτσας και δεν είναι απλώς λαχταριστά, αλλά ο απόλυτος έρωτας!

Μόλις πήγαμε την πίτσα στο «επόμενο επίπεδο» και την κάναμε αφράτα, μοσχομυριστά, ακαταμάχητα, εντυπωσιακά ρολάκια πίτσας, με μια απίστευτα ζουμερή, χωριάτικη γέμιση που τα… σπάει! Και δεν μπορεί να τους αντισταθεί κανείς!

Δεν απαιτούν περισσότερο κόπο από μία συνηθισμένη σπιτική πίτσα και ψήνονται σε 25 λεπτά, λιγότερο χρόνο και από το ντελίβερι δηλαδή. Γίνονται με έτοιμη ζύμη και σάλτσα, για μεγαλύτερη ευκολία, είναι όμως τόσο εντυπωσιακά που όλοι θα νομίζουν ότι κάνατε έξτρα προσπάθεια για να τους ικανοποιήσετε!
Τα ρολάκια πίτσας θα γίνουν σίγουρα το αγαπημένο πιάτο της παρέας, τις βραδιές ποδοσφαίρου ή επιτραπέζιων παιχνιδιών, θα ξετρελάνουν τα παιδιά ως ευφάνταστο σνακ σε κάθε πάρτυ, αλλά θα μετατρέψουν και μία απλή βράδιά μπροστά από την τηλεόραση με την οικογένεια σε μία ξεχωριστή και ιδιαίτερη περίπτωση.

Απολαύστε τα με λίγη φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα και ζεστή σάλτσα ντομάτας για ντιπ και συνοδέψτε τα με την αγαπημένη σας κρύα μπύρα. Πάρτε τηλέφωνο και την παρέα, απόψε το μενού έχει πίτσα… «άλλου επιπέδου»!

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 25 λεπτά
Μερίδες: 16

Υλικά

400 γρ. έτοιμη ζύμη ψυγείου για αφράτη πίτσα
225 γρ. φρέσκο, μαλακό, χωριάτικο λουκάνικο, χωρίς το έντερο
1/3 κούπας μίνι πεπερόνι κομμένο σε λεπτές φέτες
115 γρ. μανιτάρια κομμένα σε μέτριου μεγέθους κυβάκια
½ κούπα πράσινη πιπεριά κομμένη σε μικρά κυβάκια
¼ κούπας ελιές καλαμών ψιλοκομμένες ή ροδέλες
½ κούπα ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 ½ κούπα έτοιμη σάλτσα ντομάτας (σε γεύση της προτίμησής σας)
3 κούπες μοτσαρέλα τριμμένη
1 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
¼ κ.γλ. θυμάρι
¼ κ.γλ. ρίγανη
1/6 κ.γλ. δενδρολίβανο
½ κ.γλ. μπούκοβο (προαιρετικά)
Αλάτι
Πιπέρι
2 +1 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 C, κατά προτίμηση στην ένδειξη «αέρας και αντίσταση» και τοποθετούμε τη σχάρα στη μεσαία θέση.
Ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα μεσαίου μεγέθους αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτουμε το εσωτερικό από το λουκάνικο, το κρεμμύδι, την πιπεριά και τα μανιτάρια.
Σοτάρουμε ανακατεύοντας για να διαλυθεί σε κομματάκια το λουκάνικο και προσθέτουμε το σκόρδο, το θυμάρι, τη ρίγανη, το δενδρολίβανο και το μπούκοβο.
Ανακατεύουμε ξανά και αφήνουμε τη γέμιση για τα ρολάκια να σιγοβράσει σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία για 10 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί καλά το λουκάνικο.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και αδειάζουμε τη γέμιση σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί για να φύγει το περίσσιο λάδι.
Αλείφουμε μία κουταλιά λάδι σε ένα στρογγυλό ταψί για πίτσα, διαμέτρου 40 εκ., και το αφήνουμε στην άκρη.
Ανοίγουμε την ζύμη πίτσας στον πάγκο εργασίας και αν χρειαστεί την απλώνουμε λίγο με τον πλάστη ώστε να φτάσει σε μέγεθος τα 30 Χ 40 εκατοστά περίπου.
Απλώνουμε ½ κούπα σάλτσα ντομάτας επάνω στη ζύμη, αφήνοντας 1,5 εκατοστό απόσταση από τις γύρω άκρες. Συνεχίζουμε προσθέτοντας 1 κούπα τυρί μοτσαρέλα.
Απλώνουμε πάνω από το τυρί τη γέμιση που ετοιμάσαμε από χωριάτικο λουκάνικο και συνεχίζουμε μοιράζοντας ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια τις ψιλοκομμένες ελιές και τις φετούλες πεπερόνι. Τελειώνουμε προσθέτοντας ακόμα μία στρώση μοτσαρέλας (1 κούπα).
Τυλίγουμε κατά μήκος (το μακρύ μέρος) την ζύμη πίτσας σε σφιχτό ρολό και ενώνουμε τις άκρες. Χρησιμοποιούμε ένα κοφτερό μαχαίρι για να κόψουμε σε 16 ισομεγέθη κομμάτια το ρολό.

Σε περίπτωση που τα κομμάτια ανοίξουν όταν τα κόβετε μην πανικοβληθείτε! Απλά ανοίξτε τα όσο χρειάζεται, ξανατυλίχτε όσα άνοιξαν και πιέστε ελαφρά για να ενωθούν. Δεν πειράζει αν «ξεχειλίσει» σε κάποια σημεία η γέμιση, θα την προσθέσετε στο τέλος από πάνω.

Τοποθετούμε τα κομμένα ρολάκια στο ταψί ξεκινώντας από το κέντρο και συνεχίζοντας κυκλικά προς τα έξω, ακουμπώντας το ένα δίπλα στο άλλο.
Όπως θα ψήνονται, το τυρί της γέμισης θα αρχίσει να λιώνει, ή ζύμη να φουσκώνει και έτσι τα ρολάκια θα ενωθούν και θα «δέσουν». Αν περίσσεψε γέμιση από το τύλιγμα την διαμοιράζουμε από πάνω.
Ψήνουμε για 20 λεπτά ή μέχρι να πάρουν τα ρολάκια ένα ομοιόμορφο χρυσοκόκκινο χρώμα. Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη μοτσαρέλα και την παρμεζάνα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 5 λεπτά ή μέχρι να λιώσουν τα τυριά.
Αφήνουμε τα ρολάκια πίτσας για 5 λεπτά να «ξεκουραστούν» και εκμεταλλευόμαστε το χρόνο αυτό για να ζεστάνουμε την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας που θα τα συνοδεύσει.
Πασπαλίζουμε τα ρολάκια με λίγη ακόμα παρμεζάνα αν το επιθυμούμε, αδειάζουμε τη ζεστή σάλτσα ντομάτας σε μπολάκι για ντιπ και…

Σερβίρουμε!

Συμβουλές

Η συνταγή δίνεται με έτοιμη ζύμη και έτοιμη σάλτσα ντομάτας του εμπορίου, σε όποια γεύση σας αρέσει, κυρίως για λόγους ευκολίας και γρήγορη εκτέλεση. Ωστόσο αν το προτιμάτε μπορείτε να ετοιμάσετε την δική σας σπιτική ζύμη και σάλτσα ντομάτας.
Επιλέξτε ένα φρέσκο χωριάτικο λουκάνικο, από αυτά που αγοράζουμε συνήθως από τον χασάπη μας και έχουν αφράτη γέμιση που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σαν κιμά.
Προσθέστε ή αφαιρέστε όποια υλικά δεν σας αρέσουν και βάλτε την προσωπική σας πινελιά.
Αν δεν έχετε ταψί για πίτσα χρησιμοποιήσετε ένα ταψί 30 Χ 40 εκ. που είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα μεγέθη σε κάθε νοικοκυριό και τοποθετήστε τα ρολάκια σε σειρές.

Μπορείτε να φυλάξετε τα ρολάκια πίτσας σε ταψί μίας χρήσης στην κατάψυξη έως και ένα μήνα και να τα έχετε έτοιμα για ψήσιμο, όποτε το επιθυμείτε!
Ρολάκια πίτσας μπορείτε να φτιάξετε με όποια υλικά επιθυμείτε! Η ευκολία, αλλά και η γεύση τους που θυμίζει την πίτσα, αλλά είναι ακόμα πιο πλούσια και λαχταριστή θα σας εντυπωσιάσει!
Πειραματιστείτε με δικές σας συνταγές, ακόμα και με λευκή σάλτσα ή πέστο αντί για ντομάτα! Τα ρολάκια διατηρούν την υγρασία αυτών των υλικών στο εσωτερικό τους, σε αντίθεση με την πίτσα που θα εξατμίζονταν και θα έβγαινε στεγνή. Με αυτήν την τεχνική μπορείτε πραγματικά να δοκιμάσετε πολύ ιδιαίτερους συνδυασμούς γεύσεων!

Καλή απόλαυση!


Διαβάστε στο mediamagazine.gr:
Πανεύκολη τάρτα «ήλιος», με μεσογειακή ταπενάντ και dip φέτας… Όλη η παρέα μαζεύεται γύρω απ’ το τραπέζι!

 

Διαβάστε στο mediamagazine.gr:
Ζαμπονοτυροπιτακια με σπανάκι… Φάγαμε απίστευτο πακέτο!

 

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΝΟΣΤΙΜΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ… ΕΔΩ 

spicysouthernkitchen.com