Αρχική MEDIA Η… ανανεωμένη Λαμπίρη δεν έπεισε το τηλεοπτικό κοινό: Τι φταίει για τα...

Η… ανανεωμένη Λαμπίρη δεν έπεισε το τηλεοπτικό κοινό: Τι φταίει για τα χαμηλά μονοψήφια;

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Ως πολλά υποσχόμενη ξεκίνησε τη φετινή τηλεοπτική της σεζόν, η «ανανεωμένη» Χριστίνα Λαμπίρη.

Γράφει ο Κώστας Κόκκολας.
Μια υπόσχεση» όμως, που μετά από δύο εβδομάδες εκπομπών, δεν φαίνεται να έχει πείσει τους τηλεθεατές.
Αν και αρκετά νωρίς ακόμα, για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα, ωστόσο, έχει φανεί μία τάση απομάκρυνσης από το τηλεοπτικό κοινό, μετά και τις πρεμιέρες των Άννας Μπουσδούκου, Φαίης Σκορδά, στα απέναντι «μαγαζιά».

Επιπλέον, στην πρωινή παρέα, πρόκειται να προστεθούν και οι Καραβάτου – Κατσούλης στο Star.
Παρά λοιπόν το ότι βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή της σεζόν, έχουμε ήδη κάποια στοιχεία, που μόνο αισιοδοξία δεν μπορούν να φέρνουν στην ομάδα του «Εμείς» αν η ματιά τους είναι ψύχραιμη.
Ποια είναι αυτά;
Στην πρεμιέρα της, η εκπομπή, σημείωσε ικανοποιητικά νούμερα, γεγονός που μαρτυρά πως, οι τηλεθεατές, ήθελαν να δουν την στροφή στην ποιότητα της παρουσιάστριας. Όμως, στις δύο αυτές βδομάδες προβολής του «Εμείς», τα «πελατάκια» δεν έκατσαν.
Γιατί όμως;
Αφού η εκπομπή πράγματι άλλαξε, πράγματι έγινε στο μεγαλύτερό της μέρος ενημερωτική, πράγματι παρουσιάστηκαν ενδιαφέροντα – ολοκληρωμένα ρεπορτάζ, πράγματι υπήρξαν νέες θεματικές ενότητες, ακόμα και ενδυματολογική στροφή στο πιο… Πόπη Τσαπανίδου, ενώ το gossip που τόσα χρόνια υπηρέτησε η παρουσιάστρια, κάποιες φορές επιτυχώς (star), άλλες φορές αρκούντως διεκπεραιωτικά(ΣΚΑΪ) και κάποιες άλλες ανεπιτυχώς (epsilon), ξορκίστηκε φέτος από τις σκαλέτες της εκπομπής.
Μήπως τελικά Τσαπανίδου γεννιέσαι, αλλά δεν γίνεσαι;
Μήπως γιατί οι τηλεθεατές έχουν μνήμη ελέφαντα και όπως σε μάθουν, έτσι θέλουν να συνεχίσουν να σε βλέπουν;
Μπορεί και τα δύο αυτά, όμως σίγουρα, το μήνυμά τους το έστειλαν ηχηρά. Είπαν δηλαδή, «καλή η προσπάθεια, αλλά δεν…»
Κάτι τους… κλωτσάει στο νέο αυτό εγχείρημα της Χριστίνας Λαμπίρη, που, σύμφωνα με απόλυτα ασφαλές ρεπορτάζ του mediamagazine.gr, αποτέλεσε δική της επιλογή.
Τα μηνύματα λοιπόν, είναι σαφή.

Δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στο θέμα που είχε ξεσπάσει, λίγο πριν την πρεμιέρα της παρουσιάστριας, με τις απολύσεις 5 δημοσιογράφων από την περσινή ομάδα της Λαμπίρη, που αν και απετράπησαν την τελευταία στιγμή, μεγάλη μερίδα του τηλεοπτικού κοινού, τις χρέωσε στην ίδια.
Δεν είναι αυθαιρεσία λόγου αυτό, το πιστοποιούν τα δεκάδες μηνύματα που ως σχόλια λαμβάναμε, κάτω από τα σχετικά θέματα, εκείνων των ημερών.
Ενώ πρόκειται για μία αξιοπρεπή προσπάθεια, με πολλή δουλειά πίσω από τις κάμερες, με ρεπορτάζ, έρευνα κτλ, που δεν μπορούν να αμφισβητηθούν, μπροστά από τις κάμερες, αυτό που βγαίνει, οι τηλεθεατές, το σνομπάρουν.
Εκτός κι αν το χθεσινό(Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου) 4,9% στο σύνολο και μόλις 3% στα κοινά 15-44(δυναμικά), δεν θεωρούνται απαξίωση από τους τηλεθεατές και ικανοποιούν το κανάλι.

Μήπως οι τηλεθεατές αυτήν την ώρα, δεν θέλουν ενημέρωση, καθώς νωρίτερα, ΑΝΤ1, ΣΚΑΪ και ΕΡΤ, είχαν ενημερωτικές εκπομπές;
Ξεκάθαρα, όχι! Απόδειξη η εκπομπή «Τώρα» της Άννας Μπουσδούκου, που σημειώνει θεαματικά ποσοστά τηλεθέασης, με παρόμοια θεματολογία, κοντά στο 20%.
Δεν γνωρίζω αν τα μηνύματα των τηλεθεατών, έχουν ληφθεί από την παρουσιάστρια και αξιολογηθεί ψύχραιμα και ορθά, όμως είναι ξεκάθαρα και μόνο με έναν τρόπο μπορούν να ερμηνευθούν. «Όσο καλό ή μέτριο κι αν είναι αυτό που μας δίνεις, δεν είναι αυτό που μάθαμε από εσένα«.
Αν θα το συνηθίσουν και θα το αποδεχτούν ή αν θα συνεχίζουν να της γυρίζουν την πλάτη, θα το δείξει ο χρόνος, εκτός κι αν η εκπομπή, κάνει εκ νέου στροφή στην καριέρα της.