Αρχική MEDIA Η Ελένη επέστρεψε, αλλά την «καπέλωσε» η… Μενεγάκη!

Η Ελένη επέστρεψε, αλλά την «καπέλωσε» η… Μενεγάκη!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Διαφορετική η σημερινή πρεμιέρα για την Ελένη Μενεγάκη, αφού ουσιαστικά πρόκειται για επανεκκίνηση και όχι για απλή έναρξη σεζόν, όπως τα περασμένα χρόνια.
Του Κώστα Κόκκολα
Ήδη από τον Αύγουστο, η παρουσιάστρια έδωσε δυναμικά το «παρών» μέσα από της σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, δίνοντας έμφαση στις επικείμενες αλλαγές και υπερθεματίζοντας σε αυτές.
Πράγματι, οι αλλαγές έγιναν αντιληπτές από τα πρώτα δευτερόλεπτα της πρεμιέρας.

Πλατό υπερπαραγωγή, που σαφώς θύμισε Αμερική και τη συνονόματη Ellen, όμως αυτό δεν είναι το πρόβλημα. Η αμερικανική τηλεόραση προϋπάρχει της ελληνικής, όποτε ο… δανεισμός είναι εντός λογικού πλαισίου. Αλλού είναι το πρόβλημα.
Η εκπομπή, όχι τόσο η παρουσιάστρια – που λογικό ελέω πρεμιέρας – είχε άγχος. Από την αρχή, έως το τέλος. Πολλές οι αλλαγές, πολλά τα θέματα για δίωρο πρόγραμμα, σε βαθμό που άγχωναν και τον τηλεθεατή. Είναι σαν να προσπάθησαν να χωρέσουν μία εβδομάδα, σε μία μέρα. Αυτό όμως, δεν είναι το πρόβλημα, αυτά συμβαίνουν σε πρεμιέρες. Αλλού είναι το πρόβλημα.

Τα πολύαναμενώμενα παιχνίδια με τους τηλεθεατές, τα είδαμε και αυτά, κάπου ανάμεσα στην επίδειξη του πλατό υπερθέαμα, με την εντυπωσιακή αίθουσα σινεμά και την κουζίνα ολυμπιακών διαστάσεων.

Παιχνίδια, που δεν είδαμε φυσικά για πρώτη φορά σε ελληνική εκπομπή, αλλά αυτό δεν είναι το πρόβλημα. Ποιος μπορεί να αξιώνει παρθενογένεση μετά από 28 χρόνια ιδιωτικής τηλεόρασης; Αλλού είναι το πρόβλημα.
Soft gossip – life style, επίσης είδαμε σε μία βιαστική και πιο απενοχοποιημένη εκδοχή φυσικά. Ξεκάθαρα στο κομμάτι αυτό, το κενό Ζαρίφη – Γκουντάρα, δεν καλύφθηκε επαρκώς, αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα, καθετί καινούριο, θέλει χρόνο να «δέσει» Αλλού είναι το πρόβλημα.

Η Ελένη βγήκε από το πλατό, «τσαλακώθηκε», χόρεψε τσιφτετέλι στην Ερμού. Απλός κόσμος μαζεύτηκε στην Καπνικαρέα, όπως τη δεκαετία των 90’s(με θεαματικά χαμηλότερη συμμετοχή), όπου οι εκπομπές έβγαιναν από πλατείες, θέατρα, ακόμα και γήπεδα. Όπως και η ίδια η Μενεγάκη έκανε, τα χρόνια του «πρωινού καφέ» στον ΑΝΤ1, ως το «κορίτσι της διπλανής πόρτας»!

Εδώ είναι το πρόβλημα. Η Ελένη Μενεγάκη ΔΕΝ είναι εδώ και καιρό, «το κορίτσι της διπλανής πόρτας».
Είναι η επιτυχημένη καριερίστα για πολλούς η «βασίλισσα της μεσημεριανής ζώνης», που η σχέση της με την «αυλή», έχει παγώσει τα τελευταία κάμποσα χρόνια.
Αυτές οι γραμμές είναι εξαιρετικά δύσκολο να λειανθούν με μιας. Θέλει κόπο, τρόπο και σίγουρα χρόνο.

Δεν αρκεί μία ομολογουμένως όμορφη τηλεοπτική σκηνή στο γραφικό Μοναστηράκι.
Ο χρόνος και τα νούμερα της Nielsen θα δείξουν, αν το «τσαλάκωμα» άξιζε, όμως η τηλεοπτική ιστορία έχει διδάξει, πως το «ξαναζεσταμένο», σε μία κοινωνία μάλιστα που έχει αλλάξει δραματικά από τη δεκαετία των 90’s, δύσκολα «τρώγεται».