ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Αναμένεται μέσα στις επόμενες εβδομάδες η κυκλοφορία του πρώτου αναδιπλούμενου smartphone, που θα διαθέτει τρεις διαφορετικές – αλλά εξίσου λειτουργικές – οθόνες όταν είναι διπλωμένο και δεν είναι προϊόν καμίας από τις εταιρείες που περιμέναμε!

Την κυκλοφορία του πρώτου και πολυαναμενόμενου foldable κινητού τηλεφώνου στον κόσμο ανακοίνωσε η κινεζική εταιρεία Royole, προλαβαίνοντας τους μεγάλους κολοσσούς της αγοράς smartphone, Apple, Huawei και Samsung.

Το Flexpai, όπως ονομάζεται το εύκαμπτο και αναδιπλούμενο κινητό της Royole θα βγει στα ράφια προς τα τέλη Δεκεμβρίου, θα κοστίζει κάπου ανάμεσα στα 1.100 και 1.600 ευρώ και το πλήρες μέγεθος της οθόνης του θα είναι 7.8 ίντσες, όταν είναι ανοιχτό.
Σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία, το Royole Flexpai θα είναι ένα τηλέφωνο τύπου phablet, που θα διπλώνει στη μέση και θα διαθέτει τρεις διαφορετικές οθόνες, μία μπροστινή, μία στην πίσω πλευρά και μία στην «ράχη» του, αντί για μία εύκαμπτη ενιαία.

Ο χρήστης θα έχει τη δυνατότητα να εκτελεί διαφορετικές εργασίες ή να ενώνει τις οθόνες σε μία όταν το επιθυμεί και όταν χρησιμοποιεί την φωτογραφική κάμερα, τόσο εκείνος όσο και το άτομο που φωτογραφίζεται θα έχουν την δυνατότητα να ελέγξουν το τελικό αποτέλεσμα.
Επιπλέον θα μπορεί να απαντάει στο τηλέφωνο του στην πλαϊνή οθόνη, να παρακολουθεί ένα βίντεο στην μπροστινή και να κάνει αναζήτηση στο ίντερνετ στην πισινή, χωρίς να χρειάζεται να διακόψει κάποια από τις ταυτόχρονες εργασίες.

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά είναι πως η οθόνη είναι τοποθετημένη στην πίσω πλευρά του κινητού, για να μην δημιουργηθούν μακροπρόθεσμα πτυχώσεις στο σημείο που διπλώνει από την συνεχή χρήση.
Το Flexpai θα διαθέτει δύο κάμερες 16 και 20 megapixels αντίστοιχα, καθώς και 8GB RAM, που θα του επιτρέπει να εκτελεί γρήγορα τις εργασίες και κάνοντας το ένα από τα πιο ανταγωνιστικά μοντέλα της αγοράς στην κατηγορία που είναι ήδη ο πρωτοπόρος.
Ωστόσο, το μεγάλο του μειονέκτημα, εκτός από την απλησίαστη για τους περισσότερους τιμή του, θα είναι το βάρος του που αγγίζει τα 320 γραμμάρια, που σημαίνει ότι το Flexpai είναι κατά 180% πιο βαρύ από τον μεγάλο του ανταγωνιστή iPhone XS.

Η αντίδραση της Samsung


Η ανακοίνωση για την επικείμενη κυκλοφορία του Royole Flexpai έπιασε στον ύπνο τις βιομηχανίες κινητών τηλεφώνων και ειδικά την Samsung, που όλοι περίμεναν από το 2014 ότι θα ήταν η πρώτη που θα λάνσαρε στην αγορά ένα foldable smartphone.
Η αντίδραση της Samsung ήταν άμεση καθώς άφησαν να εννοηθεί στο twitter ότι το δικό τους αναδιπλούμενο κινητό είναι έτοιμο για κυκλοφορία, ίσως και μέσα στην επόμενη εβδομάδα, σε συνέδριο που έχουν στις 7 Νοεμβρίου!
Άλλες πηγές θέλουν απλά την κορεατική εταιρεία να επιδεικνύει τον τελικό σχεδιασμό του προϊόντος, που θα ονομάζεται «Galaxy F» με το γράμμα να δηλώνει πιθανώς την ιδιότητα του αναδιπλούμενου κινητού (“Folding”) και την οθόνη να φέρει την ονομασία «Infinity – V».

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από τα εταιρικά teaser, ο σχεδιασμός του μοντέλου της Samsung έχει ήδη τελειοποιηθεί – αφού κατέληξαν όπως φαίνεται στην μορφή των δίδυμων οθονών – και έχουν ήδη προχωρήσει στην βιομηχανική παραγωγή.
Αν δεν υπάρξει επίσημη κυκλοφορία του Galaxy F στις 7 Νοεμβρίου, τότε το πιθανότερο είναι πως το αναδιπλούμενο smartphone της Samsung θα βγει δεύτερο και… «καταϊδρωμένο» στην αγορά ηλεκτρονικών ειδών κάποια στιγμή μέσα στην επόμενη Άνοιξη, μερικούς μήνες αργότερα από το Royole Flexpai, που αναμένεται τα Χριστούγεννα.
Όπως και να ‘χει, το πρώτο foldable κινητό θα είναι γεγονός πριν προλάβει να κάνει ποδαρικό το 2019!