ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Ο όμιλος ANTENNA GROUP, προχώρησε στην πώληση των εταιρειών του στη Σερβία και το Μαυροβούνιο έναντι του ποσού των 180 εκ. ευρώ.
Στα τέλη του 2009, ο όμιλος του Antenna εισήλθε στην αγορά της Σερβίας, εξαγοράζοντας το κανάλι Fox Televizija Serbia του Rupert Murdoch, έχοντας στη αρχή μόνο το 4% των μετοχών.

Το 2010 άλλαξε το όνομα του τηλεοπτικού σταθμού σε Prva srpska televizija. Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, ο όμιλος ANTENNA, κατάφερε να αναπτυχθεί σε κορυφαία δύναμη των media και γίνει ο αδιαμφισβήτητος πρωταγωνιστής στην τοπική αγορά.

 

Το χαρτοφυλάκιο στη Σερβία περιλαμβάνει δύο κανάλια ελεύθερης λήψης, τα PRVA και Ο2TV, έξι συνδρομητικά κανάλια, τέσσερα websites και έναν ραδιοφωνικό σταθμό, ενώ στο Μαυροβούνιο περιλαμβάνει ένα κανάλι εθνικής εμβέλειας και ένα ραδιοφωνικό σταθμό.

H στρατηγική ικανότητα του ομίλου ANTENNA, αλλά και του ίδιου του Θοδωρή Κυριακού, να επενδύει στον χώρο των Media και να διακρίνει τις ευκαιρίες, αποδεικνύεται για άλλη μία φορά.
Ο πρόεδρος του ομίλου Θοδωρής Κυριακού, έδωσε τα χέρια με τον Σέρβο επιχειρηματία Srdjan Milovanovic και εξέφρασε την ικανοποίησή του:

«Είμαστε υπερήφανοι για τον τρόπο με τον οποίο αναπτύξαμε την επιχειρηματική μας δραστηριότητα στη Σερβία και το Μαυροβούνιο. Η δυναμική παρουσία μας σε αυτές τις χώρες, όλα αυτά τα χρόνια και η επιτυχημένη συμφωνία για την πώληση των δικτύων μας αποδεικνύουν τη δυνατότητά μας να επενδύουμε σε ταχέως αναπτυσσόμενες αγορές εδραιώνοντας την παρουσία μας στην εγχώρια και διεθνή αγορά. Συνεχίζουμε να επενδύουμε διεθνώς σε νέες ευκαιρίες στο χώρο των Media και παραγωγής περιεχομένου».
Ο όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ GROUR, είναι μια από τις πιο γρήγορα αναπτυσσόμενες εταιρείες στο χώρο των ΜΜΕ και ψυχαγωγίας με παρουσία σε 20 χώρες στην Ευρώπη, τη βόρεια Αμερική και την Αυστραλία και απασχολεί περισσότερους από 2.600 εργαζόμενους.
Τα σχέδια επέκτασης θα συνεχιστούν και ο Θοδωρής Κυριακού, ετοιμάζεται για νέες επενδύσεις σε Ουγγαρία, Λιθουανία, Ρωσία, Βουλγαρία και σε δυο ακόμα media επιχειρήσεις στην Αμερική.