ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Από τις πιο σοβαρές αποφάσεις που μπορεί να πάρει κάποιος, είναι το χάσιμο βάρους. Αν ανήκετε σε αυτούς που επιθυμούν μία θεαματική αλλαγή, ίσως ήρθε και η ώρα να το καταφέρετε! Πώς; Αν φωτογραφίζεστε καθημερινά!

Μελέτες του Πανεπιστημίου της Alicante, απέδειξαν πως αν κρατάς φωτογραφικό αρχείο της προόδου που σημειώνεις όταν προσπαθείς να χάσεις βάρος, δημιουργείς το κατάλληλο κίνητρο για να παραμείνεις πιστός σε ένα εντατικό πρόγραμμα διατροφής και άσκησης.
Αρκετοί επιστήμονες παραδέχονται πλέον, πως όσοι βγάζουν καθημερινά selfie την περίοδο της προσπάθειας, έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να πετύχουν τον στόχο τους. Αν επιπλέον κάποιος συνεχίζει αυτή τη συνήθεια και μετά, αυξάνει τις πιθανότητες να μην παρεκκλίνει πολύ από το επιθυμητό του βάρος, γιατί κάθε μικρή διαφορά γίνεται άμεσα αντιληπτή και μπορεί να διορθωθεί έγκαιρα, χωρίς μεγάλη προσπάθεια ξανά.
Πολλοί άνθρωποι καταγράφουν ήδη την καθημερινή τους πρόοδο στην μάχη με τα παραπανίσια κιλά, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που ανεβάζουν τις φωτογραφίες που αποδεικνύουν πόσο βελτιώθηκε η εξωτερική τους εμφάνιση και η υγεία τους.
Υπάρχουν πλέον και ειδικές εφαρμογές για όσους επιθυμούν να ανεβάσουν απευθείας βίντεο και εικόνες που θα αποτελούν έμπνευση και για άλλους. Μία εξ αυτών είναι η Progress, που επιτρέπει στους χρήστες της να συνθέσουν με το σύνολο των selfies τους ένα βίντεο που θα δείχνει την μεταμόρφωση καρέ-καρέ.