ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Τις πιο δύσκολες στιγμές περνάνε οι 420 απλήρωτοι εργαζόμενοι του Mega Channel που κρατήσαν το κανάλι ανοιχτό, μετά την απόφαση του Ε.Σ.Ρ. να κλείσει οριστικά

Με αιχμηρή ανακοίνωσή τους, οι εργαζόμενοι του Mega καλούν τους μετόχους του καναλιού να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την σημερινή κατάσταση, και να φροντίσουν για την αποπληρωμή των οφειλουμένων.

Όπως αναφέρουν «θυσιάζονται στην πυρά σαν την Ιφιγένεια» για να ικανοποιηθούν άλλα συμφέροντα, τη στιγμή που υπάρχει δυνατότητα να ανασταλεί η απόφαση του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου.
«Μιλάμε για ανθρώπινες ζωές 420 ανθρώπων…» καταλήγει η ανακοίνωση που συνυπογράφουν όλοι οι τεχνικοί, δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι του καναλιού που περιμένουν έστω και την ύστατη στιγμή μία κίνηση.
Διαβάστε την ανακοίνωση των εργαζομένων:
Αθήνα 13 Μαρτίου 2018
ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ MEGA
ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ
Η απόφαση του ΕΣΡ βάζει και τυπικά την «ταφόπλακα» στη λειτουργία του πρώτου ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού της χώρας.
Παρά τις προσπάθειες των εργαζομένων που στήριξαν έμπρακτα το κανάλι, παραμένοντας απλήρωτοι και χωρίς καμία στήριξη από την πλευρά των μετόχων, φαίνεται ότι θα ικανοποιηθούν όλοι αυτοί που επιθυμούσαν διακαώς το κλείσιμο του Mega.
Μέτοχοι «αμέτοχοι», κυβέρνηση, τράπεζες, ανταγωνιστές. Ο καθένας μπορεί να βάλει τους εμπλεκόμενους σε όποια σειρά θέλει. Και οι εργαζόμενοι καταλήγουμε στην πυρά, ως μία άλλη Ιφιγένεια, προκειμένου να ικανοποιηθούν επιχειρηματικά και πολιτικά συμφέροντα.
Υπάρχει χρόνος και τρόπος να αποτραπεί το «μαύρο»; Εφόσον θέλουν οι μέτοχοι, υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Αρκεί να χρησιμοποιήσουν όλα τα νομικά εργαλεία για να πετύχουν την αναστολή εφαρμογής της απόφασης του ΕΣΡ.
Οι 420 εργαζόμενοι καλούμε τους μετόχους να αποδείξουν έμπρακτα τη βούληση τους για να «παραμείνει στη ζωή» το κανάλι και άμεσα να προχωρήσουν σε όλα τα απαραίτητα ένδικα μέσα. Η οποιαδήποτε καθυστέρηση θα αποβεί μοιραία και πρέπει να γνωρίζουν ότι θα αναλάβουν την ευθύνη για το «λουκέτο» του καναλιού.
Όλα όσα έχουν συμβεί στο Mega τα τελευταία δύο χρόνια καταπατούν κάθε έννοια λογικής και ηθικής, ενώ έχει καταστρατηγηθεί η εργατική νομοθεσία. Φτάσαμε στο σημείο από την απλήρωτη εργασία μας να έχει αποπληρωθεί το μεγαλύτερο μέρος του τραπεζικού δανεισμού της εταιρείας, με τις αμοιβές μας να παραμένουν δεσμευμένες στις τράπεζες. Και όλοι να σφυρίζουν αδιάφορα.
Καλούμε τους μετόχους, την Κυβέρνηση, τα πολιτικά κόμματα και τις Τράπεζες να βρουν τρόπο να μας αποδοθούν τα οφειλόμενα μας. Μόνο ένα μέρος των δεσμευμένων από τις τράπεζες χρημάτων, αρκεί για να εξοφληθούμε.
Επιτέλους, έφτασε η ώρα να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους. Γιατί μιλάμε για ανθρώπινες ζωές 420 ανθρώπων και των οικογενειών τους.

Διαβάστε επίσης: Μαύρο στο Mega: Οριστικό τέλος από το ΕΣΡ