ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Ο καθαρισμός προσώπου είναι μέσα στην καθημερινή ρουτίνα των γυναικών καθώς είναι ένα από τα σημαντικότερα βήματα για ένα υγιές και όμορφο δέρμα.

Της κωνσταντίναςκόκκολα
Τα προϊόντα μακιγιάζ, οι κρέμες και οι ρύποι πρέπει να αφαιρεθούν για να μπορέσει το δέρμα να αναπνεύσει και να δεχτεί την περιποίηση που του προσφέρουμε.
Ας δούμε λοιπόν μερικά από τα συνηθισμένα λάθη που κάνουμε και πως θα έπρεπε να καθαρίζουμε κανονικά το δέρμα μας.

#1 Καθαρίζουμε το πρόσωπο με γαλάκτωμα μόνο όταν έχουμε μακιγιάζ

Λάθος: Ένα από τα πολύ συνηθισμένα λάθη που κάνουμε, είναι ότι πιστεύουμε ότι αν δεν έχουμε μακιγιάζ δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε γαλάκτωμα, ή gel καθαρισμού ή όποιο προϊόν διαθέτουμε για τον καθαρισμό. Το πρόσωπο δεν καθαρίζει μόνο με το νερό και εκτός από το μακιγιάζ υπάρχουν και ρύποι, τα υπολείμματα από τις κρέμες, απαλλάξτε το από όλα αυτά το έχει ανάγκη!
Ο σωστός καθαρισμός γίνεται πρωί – βράδυ καθημερινά, ακόμα κι αν δεν έχουμε μακιγιάζ. Μην ξεχνάτε τον βραδινό καθαρισμό, το βράδυ χαλαρώνουμε και το δέρμα μας θέλει οξυγόνο και ξεκούραση για να λάμπει το πρωί.

#2 Περνάμε μόνο μία φορά το πρόσωπο με γαλάκτωμα

Λάθος: Το να περάσουμε μόνο μία φορά το πρόσωπο με γαλάκτωμα δεν σημαίνει ότι το έχουμε καθαρίσει!
Ο σωστός καθαρισμός σταματάει όταν το βαμβάκι με το οποίο αφαιρούμε το γαλάκτωμα είναι καθαρό. Όσο υπάρχουν ίχνη από μακιγιάζ ή βρωμιάς στο βαμβάκι, το πρόσωπο δεν είναι καθαρό, συνεχίζουμε λοιπόν όσες φορές χρειαστεί, μέχρι να δούμε το βαμβάκι να είναι άσπρο.
Αν τώρα δεν χρησιμοποιείτε γαλάκτωμα, άλλα κάποιο προϊόν που αφαιρείται με νερό, για να είστε σίγουρες ότι έχει καθαρίσει καλά το πρόσωπο, καλό θα είναι να κάνετε την διαδικασία δύο φορές.

#3 Δεν χρειάζεται να βάλουμε λοσιόν ή μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιαδήποτε λοσιόν!

Λάθος: Η λοσιόν είναι απαραίτητη μετά τον καθαρισμό, όχι όμως όποια λοσιόν θέλουμε αλλά αυτή που συνοδεύει το γαλάκτωμά μας.
Ο σωστός καθαρισμός ολοκληρώνεται με την εφαρμογή της λοσιόν, επειδή θα μπορέσει να επαναφέρει τους πόρους στην αρχική τους κατάσταση. Όταν επιλέγουμε καθαριστικό προσώπου, θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι αν μία εταιρεία έχει σε ένα γαλάκτωμα και λοσιόν, αυτό συμβαίνει γιατί το ένα προϊόν συμπληρώνει το άλλο και είναι απαραίτητο να τα έχετε και τα δύο, σε διαφορετική περίπτωση μπορείτε απλά να αγοράσετε καθαριστικό που είναι δύο σε ένα, οπότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

#4 Έχω λιπαρό δέρμα και μόνο με το σαπούνι καθαρίζει!

Λάθος: Οι γυναίκες με λιπαρό δέρμα δεν μπορούν συνήθως να δεχτούν στο δέρμα τους το γαλάκτωμα και νιώθουν την ανάγκη του νερού, όμως το σαπούνι που πλένουμε τα χέρια μας δεν κατάλληλο για το πρόσωπο.
Ο σωστός καθαρισμός πρέπει να γίνεται με ειδικά gel που υπάρχουν και τα οποία ξεβγάζουμε καλά μετά με νερό, τα οποία θα αφαιρέσουν την λιπαρότητα, χωρίς όμως να αφυδατώσουν το δέρμα.

#5 Χρησιμοποιώ ελάχιστη ποσότητα προϊόντος

Λάθος: Η ποσότητα θα πρέπει να είναι τόση ώστε το δέρμα να μην προλάβει να την απορροφήσει! Το δέρμα δεν γνωρίζει ότι είναι προϊόν καθαρισμού και μπορεί να το τραβήξει όπως κάνει με την κρέμα ημέρας.
Το σωστό είναι να απλώσουμε μία πλούσια στρώση γαλακτώματος και στην συνέχεια να το αφαιρέσουμε γρήγορα, με απαλές πάντα κινήσεις.

#6 Κάνω βαθύ καθαρισμό με ατμό στο σπίτι

Λάθος: Είναι από τα πρώτα πράγματα τα όποια μας συστήνουν πολύ συχνά, περιοδικά, site, φίλες, όμως ενώ όλες το έχουμε δοκιμάσει κάποια στιγμή, αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι πως θα καταφέρουμε μετά να κλείσουμε τους ανοιχτούς πόρους! Δεν υπάρχει τίποτα πιο εύκολο από το να ανοίξουμε τους πόρους, όμως είναι πολύ δύσκολο να τους κλείσουμε μετά.
Το σωστό θα είναι λοιπόν να αφήσουμε αυτό το κομμάτι στους ειδικούς, οι αισθητικοί γνωρίζουν καλύτερα από εμάς πως θα το κάνουν. Εμείς αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να μην ξεχνάμε τον καθημερινό καθαρισμό.
ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΙΑ ΣΑΣ…. ΕΔΩ