ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Γράφει η τηλεκριτικός Χριστίνα Λυκιαρδοπούλου
-Ο όρος trash αποδίδει κυριολεκτικά αυτό που βλέπουμε με τον τίτλο Power of love.. Τίποτα λιγότερο. Μας έφερε ο Ατζούν ό, τι τουρκοτηλεοπτικό σκουπίδι είχε στην ελληνική τηλεόραση.. Και βρέθηκε ελληνικό κανάλι να το αγοράσει.. Ντροπή και δική μας όμως, όσων το βλέπουμε..

-Ντροπή και στον ΣΚΑΙ και στα άλλα δικά μας κανάλια που έχουν στο πρόγραμμά τους τούρκικα σήριαλ.. Γιατί εμείς, δεν έχουμε το κουράγιο να σηκώσουμε το τηλεοπτικό ανάστημά μας και ιδιαίτερα αυτό τον καιρό, να τους τα γυρίσουμε πίσω, όπως έκαναν τα αραβικά κανάλια για τους τηλεοπτικούς σταθμούς των χωρών, που είχαν τον τελευταίο καιρό πρόβλημα με την Άγκυρα.. Κι ας στερήθηκαν εκατομμύρια διαφημιστικών εσόδων, καθώς τα τούρκικα σήριαλ είχαν στις αραβικές χώρες τεράστια θεαματικότητα.

-Αχ βρε άνθρωποι ,εκεί στην ΕΡΤ, στη δημόσια τηλεόραση, που έχει την αποκλειστικότητα για ό, τι αφορά στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, γιατί υποβαθμίζετε-απολύτως συνειδητά δε- τόσο πολύ κάτι που μας προβάλει σε όλον τον πλανήτη, με τη συμμετοχή μας σε αυτό το Φεστιβάλ;

Κι ενώ το φετινό τραγούδι με την Γιάννα Τερζή, είναι συμπαθητικό έχει έντονο ελληνικό μουσικό στοιχείο, ένα καλύτερο videoclip, δεν το άξιζε; Θα προβληθεί σε όλες τις τηλεοράσεις του κόσμου, γιατί να επιλέξουμε ένα μαύρο-κατάμαυρο, καμένο βουνό, γεμάτο ξερόκλαδα και ένα μόνο πλάνο θάλασσας;

Πού είναι το φως της χώρας μας; Καλά κάνατε και χρησιμοποιήσατε και τον Δημήτρη Βλάχο. Όμορφο παλληκάρι, αλλά δεν φτάνει, καθώς πέρασαν τα χρόνια που έρχονταν στην Ελλάδα κοπέλες από τη Σουηδία, τη Δανία κ.λ.π. για να βρουν καλό σεξ..

Λίγο με απασχολεί η άθλια τηλεοπτική βραδιά για την παρουσίαση του τραγουδιού, αφού αυτό είναι για εσωτερική κατανάλωση. Απλώς αν είχατε κάνει κάτι καλύτερο και το είχατε διαφημίσει κιόλας, θα μπορούσατε να βάλετε και μερικά ευρώ στα ταμεία σας, από διαφήμιση.. Εγώ πάντως το βρήκα όλως τυχαίως στο ζάπινγκ. Κι έχετε και δυο προϊσταμένους στο τμήμα των διαφημίσεων.

-Και μέσα στα σκουπίδια ήρθε και κάτι καθαρό . Η άτιτλη ,ακόμα, νέα εκπομπή του Αντώνη Κανάκη στον ΑΝΤ1. Μια άλλη τηλεόραση. Ανθρώπινη κι όχι ανθρωποφαγική, ριαλίτζίδικη, φτηνή, προσβλητική, για όσους έχουν ακόμα δείγματα αισθητικής στη ζωή τους και το θέαμα που επιλέγουν. Ό, τι καλύτερο έχουμε δει την τελευταία δεκαετία.
Ένα άριστο τηλεοπτικό παράδειγμα για το πώς προσεγγίζεται μια ανθρώπινη ιστορία, όταν έχεις ήθος και σεβασμό στον Άνθρωπο αλλά και στον εαυτό σου..Το πολύ ενθαρρυντικό είναι πως ο Αντώνης Κανάκης εξέφρασε την πρόθεση να κάνει μια φορά την εβδομάδα «Ράδιο Αρβύλα» και δυο φορές την καινούργια τους εκπομπή, που μιας έδειξε και το άλλο πρόσωπο των παλαιών και μόνιμων συνεργατών του.

Γιατί είναι τόσο χαμηλά τα νούμερα τηλεθέασης και στις δυο εκπομπές; Πρώτον, επειδή ο προγραμματισμός για την έναρξή τους (δέκα πέντε λεπτά μετά τα μεσάνυχτα), είναι πολύ αργά για εργάσιμες μέρες και δεύτερον επειδή πέφτουν επάνω στα δυνατά κομμάτια, του τέλους Survivor, που δυστυχώς μετά τόσο καιρό έχει γίνει καθεστώς της τηλεοπτικής συνήθειάς μας. Πάντα το εύπεπτο, το εύκολο, το ριάλιτι, αυτό που μας δίνει κλειδαρότρυπα στη ζωή των άλλων, είναι ελκυστικό γιατί πάντα το κακό είναι πιο εύκολο να το πιάσεις από το καλό..