ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Γράφει η τηλεκριτικός
Χριστίνα Λυκιαρδοπούλου

Να λοιπόν που ο Μένιος Φουρθιώτης αποκτά από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, αντίπαλο. Στον ΣΚΑΪ για ένα δίωρο θα βρίσκεται απέναντί του η Σάσα Σταμάτη με την ομάδα της (δεν μου λέει και πολλά η σύνθεσή της, αλλά θα δείξει την αξία της επί της μικρής οθόνης) φωνάζοντας «Ο λα λα».
Δεν μεροληπτώ επειδή έχω μια φιλική συνεργασία με τα «Αποκαλυπτικά» στα θέματα τα τηλεοπτικά. Ο Φουρθιώτης έχει ακούσει και διαβάσει ουκ ολίγα από εμένα τόσο σε αυτό το site, όσο και από την καθημερινή στήλη μου στον «Ελεύθερο Τύπο» για τον προσωπικό του λόγο στα «Αποκαλυπτικά». Μέχρι στιγμής ό,τι έκατσε απέναντι του δεν κατάφερε να τον υποσκελίσει.
Έτσι η Σάσα Σταμάτη έχει την πρόκληση απέναντι της, ικανοποιώντας το όνειρό της να κάνει κάτι δικό της στην τηλεόραση. Δεν μπορώ να πω ότι δεν είναι σωστή η επιλογή του ΣΚΑΪ. Η Σάσα Σταμάτη είναι ίσως η μόνη –εκτός του Βαγγέλη Περρή– που έχει καυστικό τηλεοπτικό λόγο. Αλλά αυτό από μόνο του δεν αρκεί. Ο ανταγωνισμός πάντως θα έχει ενδιαφέρον.
Με μια μολυβιά έσβησε ο τίτλος «Rodeo» από το πρόγραμμα του ΣΚΑΪ. Το έγκλημα που έκαναν οι συντελεστές της εκπομπής; Ζήτησαν από το κανάλι τα χρήματα που τους χρωστούσε από πέρσι, που η εκπομπή ήταν εξωτερική παραγωγή.
Αντί λοιπόν των ελληνικών (εσωτερικών ή εξωτερικών παραγωγών) βασιλεύουν οι τουρκικές που αυξάνονται και πληθύνονται. Έρχεται τώρα το Power of Love, με την Μαρία Μπακοδήμου. Δεν θα πείραζε τόσο πολύ αν το νέο ριάλιτι δεν γυριζόταν στην Τουρκία και όχι στην Ελλάδα. Ο Τούρκος στερεί έτσι και τα μεροκάματα από τους Έλληνες εργαζόμενους στο χώρο, γιατί στην Τουρκία τα της παραγωγής του κοστίζουν λιγότερο. Και το ελληνικό κανάλι δεν προβάλει veto…
Τα κακά του επαγγέλματος: Αντί να απολαμβάνεις Πάολα και όλους τους άλλους πολύ καλούς προσκεκλημένους του Σπύρου Παπαδόπουλου και να πίνεις ένα ποτήρι κρασί συντροφιά με τραγούδια που αγαπήθηκαν πολύ, να βλέπεις «Φόρτσα Πατρίδα» με Γιάννη Ζουγανέλη και ΣΙΑ στην ΕΡΤ, να δεις μήπως και κάτι βελτιώνεται και αξίζει τα λεφτά που πληρώνουμε. Από χιούμορ και καλή έξυπνη σάτιρα δεν βρήκα κάτι.
Αλλά έμεινα στην ΕΡΤ1 γιατί ακολουθούσε το αφιέρωμα για τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τον θάνατο του Λουκιανού Κηλαϊδόνη Είχε ένα απόσπασμα από μια κοινή του εμφάνιση με τον Μίκη Θεοδωράκη που τραγουδούσαν μαζί το «Παλληκάρι» από το Αρχιπέλαγος του μεγάλου συνθέτη ,στιγμές από το ανεπανάληπτο πάρτι στη Βουλιαγμένη και άλλα από τις σπουδαίες εμφανίσεις του με τα λατρεμένα τραγούδια του.… Τώρα αν από το αφιέρωμα στον μοναδικό Λουκιανό, έλειπε και η δήλωση Τσίπρα γι’ αυτόν, καλύτερα θα ήταν. Αλλά και γι’ αυτό έχω έναν καλό λόγο. Ο ρομαντικός και ανθρώπινος Αλέξης. Όμως βρε παιδιά ας υπάρχει και κάτι στην ΕΡΤ χωρίς την παρουσία Τσίπρα..
Κι εσείς οι επαγγελματίες ηθοποιοί, που έχετε κάνει χιλιόμετρα στο θεατρικό σανίδι, στα κινηματογραφικά πλατό, έχετε πάρει διπλώματα από σχολές υποκριτικής, που έχετε διαβάσει δεκάδες θεατρικά έργα και είστε άνεργοι μην παραλείψετε να δείτε τον Ντάνο στο Τατουάζ. Να πάρετε μαθήματα από το υποκριτικό ταλέντο του, για να βρείτε κι εσείς καμιά δουλειά.