ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Γράφει η τηλεκριτικός
Χριστίνα Λυκιαρδοπούλου

Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία… Αυτή επτέρωσε τον Ίκαρον και αν έπεσεν ο πτερωθείς κ’ επνίγη θαλασσωμένος… Αφ’ υψηλά όμως έπεσε και απέθανεν ελεύθερος… Όσοι το χάλκεον χέρι, βαρύ του φόβου αισθάνονται, ζυγόν δουλείας ας έχωσι… αναφέρει το 1824 ο Ανδρέας Κάλβος, στο ποίημά του Εις Σάμον. Τίποτα καλύτερο για να αποχαιρετίσεις ένα παλληκάρι των αιθέρων μας  σαν τον Γιώργο Μπαλταδώρο.
Μπορεί να διαφωνεί ο Κώστας Κοκκόλας (η ψυχή τουmediamagazine), εξ όσων είδα στις αναρτήσεις του  για τη ζωντανή κάλυψη της κηδείας από το Epsilon, αλλά επειδή σ αυτό  to site η ελεύθερη έκφραση γνώμης και οι απόψεις του καθενός μας είναι απολύτως σεβαστές, μπορώ να γράψω πως είμαι τελείως αντίθετη. Και δεν με ενδιαφέρει τι έκαναν τα  άλλα ιδιωτικά κανάλια. Τα  αφήνεις στην κρίση των τηλεθεατών τους.  Όμως η ΕΡΤ, η δημόσια τηλεόραση ,δεν όφειλε ως ένα ελάχιστο φόρο τιμής στο πεσόντα πιλότο, που εν καιρώ ειρήνης θυσιάστηκε υπέρ πατρίδος, επιστρέφοντας από απόπειρα αναχαίτισης τουρκικών αεροπλάνων πάνω από τα νησιά μας στο Αιγαίο, μια απευθείας σύνδεση, ένα ζωντανό ρεπορτάζ από το ναό όπου βρισκόταν τυλιγμένο στην ελληνική σημαία, το φέρετρο μέσα στο οποίο κείτονταν νεκρός ο πεσών σμηναγός; Δεν χρειαζόταν να ακούσουν όλοι, σε όλη την Ελλάδα, από τη δημόσια τηλεόραση, τον επικήδειο που εκφωνήθηκε από έναν ιπτάμενο συνάδελφο του εκλιπόντος;
Δεν με καίει καθόλου αν κάποιο κανάλι την ώρα της εξοδίου ακολουθίας, πρόβαλε τρέιλερ για ένα αισχρό τουρκικής παραγωγής ριάλιτι. Με καίει που η ΕΡΤ, δεν διέθεσε εκείνες τις τόσο δύσκολες ώρες για την οικογένεια του Γιώργου Μπαλταδώρου, για την Πολεμική Αεροπορία και όσους θρήνησαν για το χαμό του παλληκαριού, λίγη ώρα ζωντανού ρεπορτάζ ως απόδοση φόρου τιμής.
Και να μην ξεχάσω να σας πω πως σε μια μέρα πένθους στις ένοπλες  δυνάμεις όπως η χθεσινή, την ώρα που το μεταγωγικό στρατιωτικό αεροπλάνο που μετέφερε το φέρετρο με τη σωρό του σμηναγού στην Καρδίτσα για την κηδεία, η κ. Αναστασία Γιάμαλη μες την καλή χαρά κι ένα χαμόγελο στα χείλη, με ένα κατακόκκινο φουστάνι, σαν πασχαλιάτικο αβγό, εμφανιζόταν στην εκπομπή «Πάμε αλλιώς»… Δεν μιλάω για μαύρο, να της πέσει βαρύ. Αλλά ένα μπλε, ένα καφέ χάθηκε..
Μαύρη και πένθιμη η τηλεοπτική   της εβδομάδας που τελείωσε… Οι τηλεοπτικές συχνότητες μας μετέφεραν τα τόσο άσχημα νέα για την πτώση του μιράζ και τον πνιγμό του πιλότου του, όσο και για  τους- με όποια δικαιολογία- βομβαρδισμούς στη Συρία, που ποιος ξέρει τι θα επακολουθήσει στην τόσο γειτονική σε εμάς περιοχή…