ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Γράφει η τηλεκριτικός
Χριστίνα Λυκιαρδοπούλου


Μαγειρεύουν, χορεύουν, πεινάνε, τρέχουν, αλληλοκαρφώνονται, συν ένα νυφοπάζαρο και στο βάθος οι τηλεοπτικές άδειες που σέρνονται από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Στην πορεία αυτή, η λέξη ποιότητα τηλεοπτικού προγράμματος δεν υπάρχει.
Τόσο βαρετό πρόγραμμα όσο ο τελικός του Dancing with the stars, να το επεδίωκαν δεν θα το πετύχαιναν. Δεν πέρναγε η ώρα λέμε…
Αντίθετα είχε και πρωτοτυπία και ενδιαφέρον το οδοιπορικό των δυο διεκδικητών του τίτλου του Master chef  ανά τας Ευρώπας, άλλα και το ευρηματικό επεισόδιο, το τελευταίο της εβδομάδας, όπου οι δύο υποψήφιου έγιναν κριτές των μαγειρικών δυνατοτήτων των τριών κριτών τους.
Το μόνο που δεν υπήρχε ήταν -όχι όμως μαγειρικό ενδιαφέρον γιατί κανείς από τους τηλεθεατές δεν θα μπορούσε να αντιγράψει ούτε μια συνταγή από αυτές τις τόσο πολύπλοκες, που κλήθηκαν να υλοποιήσουν με τις οδηγίες κορυφαίων ευρωπαίων chef στη Λισαβόνα, το Λονδίνο και το Μιλάνο.
Περίμενα από την Ελένη Φουρέϊρα, πιο σοβαρή αντιμετώπιση της γκάφας ολκής που έκανε με τη χειρονομία με τον αλβανικό αετό (σύμβολο αλυτρωτισμού- εκτός από την απεικόνιση του στην αλβανική σημαία) παρέα με τον συντοπίτη της Αλβανό τραγουδιστή που συμμετέχει κι αυτός στο Φεστιβάλ τραγουδιού  της Γιουροβίζιον, στη Λισαβόνα.
Να δεχτώ ότι δεν ήξερε τη σημασία του συμβόλου, να το δεχτώ. Σίγουρα βέβαια ο συντοπίτης της μια χαρά και ήξερε και την παρέσυρε. Όταν όμως εκείνη συνειδητοποίησε , μετά τις αντιδράσεις που υπήρξαν, το λάθος της αντί να μας μιλάει για τη μουσική που μας ενώνει, δεν έπρεπε να ζητήσει συγνώμη για το σοβαρό ατόπημα; Για να καλοπιάσει τους συμπατριώτες της και να κερδίσει ένα δωδεκάρι από αυτούς, παρασύρθηκε σε μια πολύ σοβαρή γκάφα…
Είναι φορές που η άγνοια -αν θεωρήσουμε ότι αυτό συμβαίνει-δημιουργεί τεράστια προβλήματα. Και στην προκειμένη περίπτωση έκανε και πολύ κακό στον εαυτό της καθώς δικαίωσε αυτούς που ενοχλήθηκαν από το γεγονός ότι ανατέθηκε από το ΡΙΚ, στη συγκεκριμένη, η εκπροσώπηση της Κύπρου.
Δεν μου πέφτει λόγος, αλλά πραγματικά με στενοχωρεί που ένας άνθρωπος που σε όλη τα ζωή του ήταν σοβαρός και στον επαγγελματικό και στον οικογενειακό χώρο του, που έζησε μαζί με μια πολύ λαμπερή γυναίκα, σέρνεται  τώρα και εκτίθεται δημόσια από έναν τύπο που αυτός είναι ο μόνος τρόπος να συζητιέται η εκπομπή του και από μια γυναίκα που επίσης μόνον η παρουσία της δίπλα του μπορεί να την κρατάει σε δημοσιότητα. Κρίμα…Λυπηρό το θέαμα…