ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Ο τρόπος που «ξυπνάς» το σώμα σου το πρωί, δίνει τον τόνο για τον τρόπο που θα λειτουργήσει το σώμα σου. Η υγεία και η ομορφιά ξεκινούν από τις σωστές επιλογές και το ρόφημα που διαλέγεις, είναι μία από τις σημαντικότερες που χρειάζεται να κάνεις μέσα στη μέρα!

Το ζεστό νερό με λεμόνι είναι το ιδανικό τονωτικό για να ξεκινήσεις την ημέρα σου δίνοντας όλες τις σωστές εντολές για καλή λειτουργία στο σώμα. Πολλοί διατροφολόγοι το επιλέγουν ως την ιδανική εναλλακτική στο τσάι ή τον καφέ και υπάρχουν σοβαροί λόγοι, που αν τους γνωρίσεις θα αλλάξεις και εσύ τις πρωινές σου συνήθειες.

Δεν είναι μόνο η δυνατή γεύση και το άρωμα του λεμονιού που ξυπνάει σωστά τις αισθήσεις, είναι και τα οφέλη που θα δεις στο σώμα και την υγεία σου με αυτήν τη μικρή αλλαγή στις καθημερινές σου συνήθειες. Αν δεν τα γνωρίζεις ήρθε η ώρα να τα μάθεις.

#1 Βοηθά στην καθημερινή αποτοξίνωση του οργανισμού

Το λεμόνι μπορεί να φαίνεται όξινο, αλλά στην πραγματικότητα είναι μία εξαιρετική αλκαλική τροφή που βοηθά στην εξισορρόπηση του pH στον οργανισμό. Το ζεστό νερό με λεμόνι βοηθά στην απομάκρυνση των επιβλαβών τοξινών από το σώμα και «ξυπνάει» το συκώτι.

#2 Είναι το ιδανικό ξύπνημα για το πεπτικό σύστημα

Αυτό το απλό αλλά δυνατό τονωτικό προσφέρει τα κατάλληλα ερεθίσματα στο γαστρεντερικό σύστημα, βελτιώνοντας ταυτόχρονα την δυνατότητα του οργανισμού να απορροφά κατάλληλα τις θρεπτικές ουσίες και να τις επεξεργάζεται με ευκολία.

#3 Ενισχύει την απώλεια βάρους

Ο χυμός του λεμονιού περιέχει πηκτίνη, μία διαλυτή φυσική ίνα που έχει αποδειχτεί η αξία της στην απώλεια βάρους. Οι επιμέρους ευεργετικές λειτουργίες του ζεστού νερού με λεμόνι προσφέρουν επιπλέον βοήθεια στην προσπάθεια σου να διατηρήσεις το σωστό σωματικό βάρος. Εν αντιθέσει με οποιαδήποτε άλλη επιλογή ροφήματος δεν περιέχει θερμίδες!

#4 Ανακουφίζει από τις στομαχικές διαταραχές

Όταν κοιμάσαι με βαρύ στομάχι, δυσπεψία ή πρησμένη κοιλιά, το πρωί αισθάνεσαι χειρότερα και η διαταραχή μπορεί να σε ακολουθεί όλη την ημέρα. Το ζεστό νερό καθαρίζει τα όργανα, ενώ τα φλαβονοειδή του χυμού του λεμονιού μπορούν να βοηθήσουν στην μείωση της οξύτητας στο στομάχι, με αποτέλεσμα να αισθάνεσαι καλύτερα πιο σύντομα.

Δεν λέει κανείς πως το ζεστό νερό με λεμόνι πρέπει να αντικαταστήσει εντελώς τον πρωινό καφέ ή το τσάι σου, αλλά μπορεί απλά να προστεθεί στις καθημερινές σου συνήθειες, ως η πρώτη σου επιλογή για το σωστό ξύπνημα του οργανισμού.
Αυτή η μικρή προσθήκη στην πρωινή μας ρουτίνα, είναι ένα από τα μεγαλύτερα δώρα που μπορούμε να κάνουμε στον εαυτό μας και οι πρώτοι που θα πουν «ευχαριστώ», είναι η υγεία και η ομορφιά μας!