ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Πολλές φορές είναι δύσκολο να μιλήσουν οι έφηβοι ανοιχτά για το τι τους απασχολεί. Για να τους βοηθήσετε λοιπόν να μοιραστούν μαζί σας τις ανησυχίες τους, ακολουθήστε αυτές τις 9 συμβουλές.

Από την ψυχολόγο Πέννυ Κόκκολα 
1. Απλά ρωτήστε και μην κρίνετε
Ξεκινήστε με την υπόθεση πως έχουν έναν καλό λόγο για να κάνουν αυτό που έκαναν. Δείξτε τους ότι σέβεστε τη νοημοσύνη τους και ότι θέλετε να συζητήσετε για τις επιλογές που έχουν κάνει. Εάν δεν προδικάσετε αυτήν την συμπεριφορά ως ¨λάθος¨ ή ¨χαζή¨ είναι πολύ πιθανό να σας ανοιχτούν και να μοιραστούν μαζί σας τον τρόπο σκέψης τους.
2. Ρωτήστε!! Μην κατηγορείτε και μην υποθέτετε
Μην υποθέτετε ότι ξέρετε τι συμβαίνει. Αντί να ρωτήσετε “Είσαι στεναχωρημένος;”, προσπαθήστε να πείτε ¨ Ανησυχώ για σένα. Το τελευταίο διάστημα μου φαίνεται πως δεν είσαι ο εαυτός σου και αναρωτιέμαι τι σου συμβαίνει; Υπάρχει κάτι στο οποίο μπορώ να βοηθήσω;

3. Να είστε σαφής στο ότι θέλετε να βοηθήσετε
Αν υποψιάζεστε πχ. ότι το παιδί σας κάνει χρήση ουσιών ή καταναλώνει αλκοόλ, να είστε ψύχραιμοι, δεκτικοί αλλά και ευθύς. Ρωτήστε τους σχετικά με αυτό και ενημερώστε τους ότι είστε εκεί για να τους βοηθήσετε να ξεπεράσουν τις δυσκολίες τους με οποιονδήποτε τρόπο.
Διαβάστε εδώ τη συνέχεια του άρθρου με τις υπόλοιπες συμβουλές