ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Τα κουκουνάρια είναι άφθονα στη φύση και μας αρέσει να τα χρησιμοποιούμε σε διάφορα projects διακόσμησης μέσα στο σπίτι, ειδικά το χειμώνα. Ως βασικό στοιχείο ενός σπιτικού ποτ πουρί με τα μεθυστικά αρώματα του χειμώνα τα έχετε φανταστεί;

Τα ποτ πουρί του εμπορίου μας κεντρίζουν πολλές φορές το ενδιαφέρον με τα έντονα χρώματά τους και τα δυνατά αρώματα, αλλά όλοι ξέρουμε πως είναι στην ουσία πεταμένα λεφτά.

Τα αρώματα τους προκύπτουν από χημικές προσμίξεις, που κάθε άλλο παρά κατάλληλες είναι για κλειστούς χώρους, όπως και τα χρώματα, που έχουν κατηγορηθεί ως επικίνδυνα για την υγεία. Γιατί να πετάμε λεφτά τη στιγμή που το να φτιάξεις το δικό σου ποτ πουρί είναι τόσο εύκολο, όσο μια βόλτα στη φύση και στο πλησιέστερο μπαχαράδικο;
Με μερικά κουκουνάρια, κανέλες, αποξηραμένες φέτες πορτοκαλιού, μπαχαρικά και τα αγαπημένα μας αιθέρια ελαία μπορούμε να φτιάξουμε μία υπέροχη σύνθεση, που όχι μόνο θα είναι φτιαγμένη από φυσικά ακατέργαστα υλικά, αλλά θα ομορφαίνει και θα ευωδιάζει το σπίτι με ζεστά χειμωνιάτικα αρώματα!

Φτιάξτε τώρα το δικό σας πανεύκολο και εντυπωσιακό ποτ πουρί και πλημμυρίστε τα δωμάτια με το μεθυστικό άρωμα της χειμωνιάτικης φύσης και των Χριστουγέννων!

Τι θα χρειαστείτε


Κουκουνάρια
Καρύδια με το κέλυφος
Ξυλάκια Κανέλας*
Μοσχοκάρυδα*
Αποξηραμένες φέτες πορτοκαλιού*
Αποξηραμένος καρπούς κυνόροδου (αγριοτριανταφυλλιά)*
Αστεροειδείς γλυκάνισους*
Δαφνόφυλλα*
Μερικές σταγόνες αιθέρια έλαια**

*Τα βρίσκουμε στα καταστήματα μπαχαρικών

** Επιλέξτε όποιο αιθέριο έλαιο με ζεστό χειμωνιάτικο άρωμα σας αρέσει όπως Κανέλα, Πορτοκάλι, Allspice, Βανίλια, Έλατο, Κέδρο, Πεύκο, Σανταλόξυλο, κ.λ.π., ή δημιουργήστε ένα συνδυασμό από τα αγαπημένα σας αιθέρια έλαια.

Πώς το φτιάχνετε


Γεμίστε μία λεκάνη με χλιαρό νερό και μερικές σταγόνες απορρυπαντικό πιάτου και δημιουργείστε σαπουνάδα. Βυθίστε τα κουκουνάρια και ανακινήστε τα ελαφρά με τα χέρια, να φύγει η πολλή σκόνη.

Ξεπλύνετε τα κουκουνάρια κάτω από άφθονο τρεχούμενο νερό και αφήστε τα να στραγγίσουν και να στεγνώσουν εντελώς. Τοποθετήστε τα στεγνά κουκουνάρια σε μεγάλο δοχείο.
Σε ένα μπουκάλι σπρέι προσθέστε ¾ κούπας ζεστό νερό και μερικές σταγόνες αιθέρια έλαια. Περίπου 1/4 κ.γλ. είναι αρκετό, αλλά μπορείτε να προσαρμόσετε την ποσότητα ανάλογα με τις δικές σας προτιμήσεις. Ανακινήστε πολύ καλά.
Ψεκάστε τα κουκουνάρια με όλο το υγρό φροντίζοντας να βραχούν καλά απ΄ όλες τις πλευρές.

Ρίξτε μερικές επιπλέον σταγόνες αδιάλυτου αιθέριου έλαιου απευθείας σε όλα τα κουκουνάρια, προσθέστε τις κανέλες, τα καρύδια, τους αστεροειδής γλυκάνισους και τα μοσχοκάρυδα και ανακατέψτε τα όλα μαζί.
Αφήστε το δοχείο σε καλά αεριζόμενο χώρο μέχρι να στεγνώσουν όλα τα ξυλώδη υλικά του ποτ πουρί.
Προσθέστε τα δαφνόφυλλα, τις φέτες πορτοκαλιού και τους καρπούς κυνόροδου και ανακατέψτε ξανά όλα τα υλικά σας.

Μοιράστε το ποτ πουρί σε καλαθάκια ή σε μεγάλα μπολ σε όλο το σπίτι και αφήστε το να διαχέει στον χώρο σας το μεθυστικό άρωμα του!

Tips!


Σε ένα ποτ πουρί μπορούμε να προσθέσουμε ότι υλικά μας αρέσουν ή βρίσκουμε σε αφθονία αυτήν την εποχή.
Μπορείτε λοιπόν να προσθέσετε κυπαρισσόμηλα (τα οποία θα πλύνετε μαζί με τα κουκουνάρια), κεδρόμηλα, αποξηραμένες φέτες μήλου ή λεμονιού, φουντούκια ή καρύδια με το κέλυφος, κ.α. Τα υλικά αυτά τα βρίσκουμε επίσης στα μαγαζιά μπαχαρικών.
Τις ημέρες των Χριστουγέννων μπορείτε να διανθίσετε το ποτ πουρί σας με κλαδάκια έλατου ή άλλων κωνοφόρων, γκι, ου, κ.λ.π.
Να θυμάστε ότι τα αιθέρια έλαια που θα χρησιμοποιήσετε έχουν και φαρμακευτικές ιδιότητες αρωματοθεραπείας. Εκμεταλλευτείτε τις θεραπευτικές ιδιότητες των ελαίων και επιλέξτε τα ανάλογα με το άρωμα, αλλά για να δημιουργείτε ένα υγιεινό περιβάλλον στο σπίτι!
Μην ξεχνάτε να ανακατεύετε 1-2 φορές την εβδομάδα το ποτ πουρί για να αναδεικνύονται ξανά τα αρώματά του.
Όταν αρχίζει να ξεθυμαίνει μπορείτε να προσθέτετε σταγόνες αιθέριου έλαιου, να το ανακατεύετε και να του δίνετε παράταση ζωής για αρκετό καιρό ακόμα!